Weet jij wat je allemaal in Egypte kunt doen?

Weet jij wat je allemaal in Egypte kunt doen?

Inhoudsopgave

Egypte is een perfecte bestemming om te genieten van een heerlijke zonvakantie. Je hebt keuze uit vele resorts in bijvoorbeeld Hurghada en Marsa Alam en de mogelijkheid om uitstapjes te maken naar de piramides in Giza (net buiten Caïro) en naar de imposante steden aan de Nijl zoals Luxor en Aswan. Laat je inspireren door magisch Egypte!

In de gezellige badplaatsen proef je de Egyptische sfeer. Daarnaast is de onderwaterwereld van de Rode Zee adembenemend. Het is de perfecte locatie voor een fantastische duik of voor een aantal heerlijke snorkeluurtjes. Egypte staat niet alleen bekend om haar cultuur, maar ook om haar natuur. Het landschap bestaat uit spectaculaire woestijnen, waar de rivier de Nijl dwars doorheen stroomt.

Caïro en het masker van Toet-anch-Amon
Het gebied van Caïro tot aan de Middellandse Zee wordt ook wel ‘Neder-Egypte’ genoemd. In het hart van de hoofdstad Caïro, een belangrijk centrum voor de islamitische cultuur en de Arabische wereld, is een moderne zakenwijk met warenhuizen, kantoorgebouwen, theaters en luxe hotels te vinden, net zoals de oude, schilderachtige Arabische stad die bestaat uit smalle steegjes en markten. De Khan el-Khalili Bazaar is een voorbeeld van een dergelijke grote, overdekte Arabische markt.

Een belangrijk museum is het Egyptisch museum. Dit museum is het rijkste ter wereld wat betreft Egyptische oudheden. Je vindt hier onder meer het gouden masker van Toet-anch-Amon, een vondst uit zijn koningsgraf in de Vallei der Koningen in de dodenstad Thebe. Toeristen hebben vanuit Caïro de mogelijkheid verschillende dagtochten te maken naar onder meer Memphis, de vroegere hoofdstad van het Oude Rijk. Gizeh en Sakkara, de nabijgelegen necropolen (dodensteden) zijn de grote toeristische trekpleisters van Memphis.

Antieke monumenten
Het gebied van Caïro tot Aswan wordt ook wel ‘Opper-Egypte’ genoemd. De moderne stad Luxor (die gevestigd is op de plaats waar in de oudheid de stad Thebe lag) is tevens een belangrijke toeristische trekpleister door onder meer de antieke monumenten die de stad rijk is. De heiligdommen van Karnak en het tempelcomplex van Luxor zijn hier voorbeelden van. In het moderne museum van oude Egyptische kunst vind je een bijzondere verzameling van in Thebe opgegraven kunstvoorwerpen uit de tijd van het Nieuwe Rijk.

Varen over de Nijl
Op 200 kilometer ten zuiden van Luxor vind je de Zuid-Egyptische stad Aswan die bekend staat om het droge klimaat en de altijd aanwezige zon. Vanuit Aswan kun je onder meer een tochtje maken naar de drie in de Nijl gelegen eilandjes Elephantine Island (Olifantseiland), Kitchener Island (fraaie tuinen) en Philae (tempels), die zeer zeker de moeite waard zijn. De tocht van Caïro naar Aswan is per schip af te leggen. Veel georganiseerde rondreizen voeren een gedeelte van het traject uit in de vorm van een cruise over de Nijl. De duur van dergelijke cruises kan variëren van drie tot negen dagen. Ook een tocht per felucca (een typisch Egyptische zeilboot) van bijvoorbeeld vijftien dagen, is een heel avontuur.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten