Wellness cruise: werken aan gezondheid en beauty op zee

Wellness cruise: werken aan gezondheid en beauty op zee

Inhoudsopgave

Al reizend werken aan je gezondheid, beauty, mind en een fit lijf. Op zee. De wellness cruise is populairder dan ooit en de health mindset op cruiseschepen gaat steeds een stap verder. Detoxen, botoxen, high-end make-overs met de beste beauty brands. In de #ChooseCruise maand een blik op bijzondere wellness-opties voor iedereen.

Luxe Champneys at sea

Een ontspannen massage of facial tijdens een cruisevakantie kan altijd. Maar moderne cruiseschepen gaan veel verder dan dat en trakteren op wellnesscentra die zich soms uitstrekken over twee complete dekken. Met een enorme keuze aan massages, spabehandelingen en treatments van gerenommeerde beauty brands, zoals Canyon Ranch en Elemis. Sinds dit jaar is er zelfs een Champneys at sea, een drijvende state-of-the-art versie van de luxe Engelse health spa die over de Middellandse Zee cruiset.

Chillen in een Snow Room

Voor wat koelte op zee, zoek je de Snow Room op. Een unieke ruimte met een constante temperatuur van 10 graden waar sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. De manier om de bloedsomloop te stimuleren, pijn te verlichten en de weerstand te verhogen. Kou wordt afgewisseld met de warmte van een sauna.

Health retreats, detoxen en sapbars

Vrijwel alle cruiseschepen hebben uitgebreide spamenu’s. Van massages met hot stones en bamboestokken tot pakkingen met zeewier. Maar het is ook mogelijk om tijdens een cruise te werken aan gewichtsverlies, te kiezen voor lifestyle coaching en te detoxen. De cruiseschepen die dit bieden, combineren dit met gezonde, organic restaurants, spa cafés voor lichte lunches en sapbars.

Facial met 24-karaats goud

Naast diverse soorten facials en haarpakkingen zijn er medi-spa behandelingen. Denk aan tanden bleken, botoxen, non-invasieve facelifts of het verminderen van cellulitis. Een top gezichtsbehandeling (ook qua budget, dus voor big spenders) is een beauty facial met kaviaar of 24-karaats goudblaadjes die op meerdere cruiseschepen is te boeken.

Mannen en vader-zoon treatments

Mannen worden niet overgeslagen want bijna alle cruisespa’s hebben op mannen gerichte spa services. Met behandelingen die variëren van scheerbeurten tot facials specifiek voor de mannenhuid. Ook zijn er vader-zoon, moeder-dochter en couples-arrangementen.

Surfer’s Scrub in spa voor pubers

Steeds meer cruiseschepen voegen spa’s toe voor kids en tieners. Gericht op de specifieke behoeften van een puberhuid. Treatments krijgen dan namen zoals Surfer’s Scrub, een bodyscrub met zeezout, en Y Care for Your Hair.

Floating fitness en pilates met zeezicht

Grenzend aan de spafaciliteiten op cruiseschepen bevindt zich meestal een goed geouitilleerd fitnesscentrum voor sporten met zeezicht. Met de hele dag door lessen zoals pilates of yoga maar ook high-intensity work-outs als spinning. De begeleiding en de lessen zijn altijd met en door gekwalificeerde trainers.

Treatment tip!

Een cruise is een zeer ontspannen vakantie-optie omdat je meerdere landen tegelijk bezoekt en toch maar een keer je koffer hoeft uit te pakken. Een wellness cruise is de overtreffende trap van ultiem ontspannen. Maar een middagje spa tijdens een ‘niet louter wellness’ cruise kan ook, alle grotere cruiseschepen beschikken over een spa. Goed om te weten: als het schip ligt aangemeerd zijn de prijzen voor treatments vaak gunstiger omdat veel passagiers van boord gaan. Waardoor het ook aangenaam rustig is.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten