De wereld rond met de beste gin tonics

Inhoudsopgave

Alle liefhebbers van gin tonic opgelet! Naar aanleiding van International Gin & Tonic Day presenteert Booking.com zeven van de beste gin tonic spots wereldwijd.

Gelukkig heeft de gin tonic het ver geschopt sinds het Britse leger het in India bedacht als medicijn tegen malaria. De grote buzz is in Amsterdam inmiddels voorbij, maar in de rest van Nederland groeit de populariteit van gin tonic nog steeds.

The Ginstitute, Londen
The Ginstitute is, sinds de opening door vier barmedewerkers in een kamer boven een pub in Londen, een bescheiden maar geniaal concept gebleken: de ginproeverijen zijn booming business geworden. De zaak heeft vier verdiepingen; je vindt er een distilleerderij en een proeverij op de benedenverdieping, een gelikte cocktailbar op de begane grond en de gin tonic-winkel GinTonica. Volg een geschiedenislesje over het maken van gin, proef de fijnste soorten gin, creëer je eigen botanische mix en neem een fles gin mee voor thuis.
Accommodatietip: The Laslett

Gin Palace, Melbourne
Deze bar in Melbourne was één van de eerste bars ter wereld die meededen aan de gin-renaissance en is een hommage aan de ontuchtige 19e eeuwse ginpaleizen. Het interieur is uitgelaten decadent en de drankjes zijn ronduit heerlijk. Het personeel bestaat uit experts die je kunt vragen om tips of om een verrassende selectie van het uitgebreide menu voor je te maken.
Accommodatietip: QT Melbourne

Bobby Gin, Barcelona
Spanjaarden zijn de grootste gindrinkers van Europa en Spanje is wellicht de beste plek ter wereld om gin te proeven. De hele hype begon met een groep topchefs die al gindrinkend aan het netwerken waren in San Sebastian. Ook was gin het populairste drankje in het beroemde restaurant El Bulli. Spaanse cocktailmixers nemen gin erg serieus en experimenteren erop los met versieringen en smaken; gerookt, kruidig, fris – ze hebben precies wat jij wilt. En de medewerkers van Bobby Gin in Barcelona weten dat al op het moment dat jij binnenkomt.
Accommodatietip: Het luxehotel H10 Casa Mimosa 4* Sup

H10 Casa Mimosa 4* Sup, Booking.com

The Botanical Club, Milaan
Voor echte gin-liefhebbers is The Botanical Club in Milaan een geweldige plek om gin nog meer te leren waarderen en is het de eerste destilleerderij van kleine oplagen in Italië. Lokale planten en kruiden staan centraal op het unieke menu (denk aan ruime porties sappige, zoete Italiaanse tomaten en basilicum), samen met een enorme reeks aan mixjes.
Accommodatietip: B&B Raffaello

Atlas, Singapore
Onlangs heeft Atlas in een groots art-decogebouw in Singapore op de gehele begane grond de langverwachte opening gevierd. In dit gebouw waan je je spontaan in The Great Gatsby: symmetrische wenteltrappen, bronzen beelden, sierlijke patronen en veel goud en donkerrode kleuren.
Laat je verrassen door de duizenden types gin die er beschikbaar zijn, inclusief custom made gins en zeldzame, historische en vintage gins. Ook het talent van het barpersoneel is indrukwekkend!
Accommodatietip: Raffles Hotel

Foodhallen, Amsterdam
Temidden van de drukte van de Foodhallen in Amsterdam – een gerenoveerde fabrieksruimte vol met foodtrucks – vind je achterin de hal de ginbar. De vriendelijke barmedewerkers helpen je een gin te kiezen uit het verleidelijke menu; kruidnagel met sinaasappel en lychee met grapefruit zijn erg populair. Het enige probleem is dat de cocktails zo groot zijn als vissenkommen, wat het moeilijk maakt alles op één avond te proeven.
Accommodatietip: Boutique B&B Bovien

Bathtub Gin, New York
De naam Bathtub Gin is geïnspireerd op de ‘speakeasies’ – bars waar tijdens de Amerikaanse drooglegging illegaal drank werd geschonken – en verwijst naar hoe men zelf thuis alcohol destilleerde. Natuurlijk zijn de cocktails beter nu ze niet meer worden gedronken tijdens politie-invallen. Deze relaxte, leuke bar die midden in het Meatpacking District van New York ligt, maakt verschillende brouwsels op basis van gin, met toevoegingen zoals wilde bloemenhoning, verse salie en lavendel. En er wordt niet zuinig geschonken.
Accommodatietip: Crosby Street Hotel

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten