Wie is de Mol 2019 locaties: aflevering 6 & 7

Inhoudsopgave

In aflevering 6 werd de eerste opdracht gespeeld in Curití. Curití betekent “stad van de wevers” in de taal van Guane. De productie van aardappelzakken is de belangrijkste handelsactiviteit in deze stad, gelegen op ongeveer 40 minuten rijden ten noorden van Barichara. Bezoekers kunnen hier sisal handwerk kopen, zoals tafelkleden en kleurrijke tapijten. De opdracht werd gespeeld in een baksteenfabriek, waarbij de deelnemers verschillende puzzels moesten oplossen.

Voor de andere opdracht gingen de kandidaten terug naar Barichara en reden daar wederom door de straatjes. Aan het einde van de aflevering zoefde de deelnemers op grote hoogte tijdens een ritje met de Peñon Guane Zip Line. Door goed te onthouden in welke volgorde ze groene en rode bordjes tegenkwamen wisten de kandidaten zichzelf allemaal in het spel te houden.

In aflevering 7 verliet de groep Barichara en kwamen ze aan op Mata de Platano een kustplaatsje in het noorden van Colombia. Het plaatsje is onderdeel van de noordelijke kustlijn Tayrona National Park. Het Tayrona National Park (Spaans: Parque Nacional Natural Tayrona) is een beschermd gebied in het noordelijke Caribische gebied van Colombia en valt onder de jurisdictie van de stad Santa Marta, 34 kilometer van het stadscentrum. In het park leven ongeveer 108 soorten zoogdieren en 300 soorten vogels. Tot de typische bewoners van het park behoren de mantled brul, de oncilla, herten en meer dan 70 soorten vleermuizen. De eerste opdracht vond plaats aan de kust. De deelnemers moesten verschillende kisten heen-en-weer slepen om zo het juiste geldbedrag bij elkaar te sprokkelen.

De laatste opdracht van de aflevering werd gespeeld op een iconische bananenplantage in Dibulla. Dibulla is een gemeente in het Colombiaanse departement La Guajira en ligt aan de Caribische Zee. Binnen de gemeentegrenzen ligt de toeristische badplaats Palomino. Tijdens de opdracht moest de groep banen op kleur sorteren. De bananenplantage gaf het hele geheel een tropisch gezicht.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten