Beleef het Oostenrijkse Graz in de winter

Graz

Inhoudsopgave

In Graz is altijd genoeg te zien, te beleven en te proeven, ook in de winter. De stad ligt in de regio Stiermarken, waar de prachtige bergen van verschillende wintersportgebieden te vinden zijn. Reis deze winter af naar deze regio in Oostenrijk en beleef een prachtige wintervakantie.

Wintersport

Ben je je al aan het oriënteren op een bestemming voor het winterseizoen? Dan is Graz de perfecte stad. De vele kerstmarkten bieden namelijk de gezelligheid die je zoekt in de wintermaanden. Met een sfeervolle historische binnenstad en prachtige bergen is dit de ideale bestemming om een stedentrip te combineren met wintersport. Wandel hier door de middeleeuwse straatjes vol kleurrijke huizen, langs mooie hofjes met barokke gevels en geniet op een van de gezellige terrasjes. 

Graz
Tip van de redactie: Hotel Drei Raben.

Wintervakantie

Van november tot de zonnige skiperiode in het voorjaar verandert het groene hart van Oostenrijk van kleur: gedurende de winterperiode is Stiermarken namelijk wit – een kenmerk van dit sneeuwzekere gebied. De regio is daarom ook zeer geschikt voor een wintervakantie in Oostenrijk. De perfect geprepareerde pistes en prachtige langlaufloipes, ongerepte sneeuwgebieden, funparks en warmwaterbronnen zijn hier een ultiem bewijs van. Kies voor de regio’s Schladming-Dachstein, Ausseerland of HOCHsteiermark en beleef het beste van de Oostenrijkse winter. Iedere regio heeft weer iets unieks te bieden. Een stedentrip naar Graz, met haar schitterende architectuur, een spannende kunstscene, eten en drinken van topkwaliteit en een gezellige sfeer, maakt de reis compleet.

Beleef zelf winterse avonturen in Graz en omgeving!

Reisadvies

Op dit moment geldt er vanuit de Nederlandse overheid voor reizen naar Oostenrijk een geel reisadvies. Je kan dus heerlijk op vakantie naar Oostenrijk! Wil je meer informatie over Graz of andere bestemmingen in Oostenrijk ontdekken, kijk dan op vakantie.voyago.nl. Hier boek je ook jouw volgende vakantie naar Oostenrijk voor aankomende winter!

Foto’s: Graz Tourismus – Tom Lamm

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten