Wintersportgebieden: waar krijg je het meeste waar voor je geld?

Wintersportgebieden: waar krijg je het meeste waar voor je geld?

Inhoudsopgave

Met de eerste flinke sneeuwval in de Alpen begint het bij de meeste wintersporters te kriebelen: de skivakantie. ALPINRESORTS.com heeft de prijs per kilometer piste van tien populaire wintersportgebieden onder Nederlanders berekend. Waar krijg je het meeste waar voor je geld?

Fanatieke wintersporters krijgen in Val Thorens de meeste kilometers voor de laagste prijs. Hoewel een skipas daar niet goedkoop is en 347 euro kost, krijgen reizigers hiermee toegang tot 607 kilometer piste, wat neerkomt op slechts 57 cent per kilometer piste. Westendorf en Saalbach in Oostenrijk zijn ook relatief goedkoop. Hier betalen wintersporters 0,94 en 1,02 euro per kilometer piste. Liever skiën in Zwitserland? In Zermatt krijg je toegang tot 362 kilometer piste in ruil voor een bedrag van 1,02 euro per kilometer.

De duurste pistes
Saas Fee in Zwitserland is aan de prijzige kant met een kilometerprijs van 3,59 euro. De skipas, waarmee men de beschikbare 100 kilometers piste onveilig kan maken, kost daar 358,89 euro. Een skipas in Winterberg, Duitsland van 135 euro is van alle passen het goedkoopst, maar met een skigebied dat slechts 27 kilometer groot is, is de prijs per kilometer veruit het duurst, namelijk vijf euro. Winterberg is daarmee voor Nederlanders die een weekendje willen skiën een goede optie maar voor fanatieke skiërs stukken minder interessant.

Gunther Dillersberger, CEO van ALPINRESORTS.com: ‘De prijzen van skipassen in de verschillende gebieden verschillen veel. Voor de fanatieke wintersporters is het daarom slim om verder te kijken dan de prijs van een skipas en de kosten per kilometer te gebruiken om zo het gebied te kiezen wat volledig aansluit bij de persoonlijke wensen.’

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten