Winterzonbestemming Cyprus

Inhoudsopgave

Wie even lekker de warmte op wil zoeken in deze koude maanden, kan zich heerlijk terugtrekken op Cyprus. Met zelden een buitje krijg je hier in de wintermaanden weer genoeg vitamine D binnen!

Cultuur

In heel Cyprus zijn verschillende kloosters te vinden, waarvan sommige nog in gebruik. Het Kykkosklooster is wat toeristisch maar zeker de moeite waard, en ligt in het Troodosgebergte. Ook de St John Lampadistiskerk is bijzonder, door de eeuwen heen zijn dit drie kerken in één geworden. Beide zijn Orthodox.  Door het hele land zijn vele wijnkelders te bezoeken voor een proeverij. Bij het dorp Omodos zijn er verschillende in de omgeving te bekennen.

Natuur

Wie vertrekt vanaf het vliegveld van Paphos, komt al snel langs de Rots van Aphrodite. Volgens de legende moet je hier drie rondjes tegen de klok in om de rots zwemmen bij volle maan, en krijg je dan de eeuwige jeugd. Wie er niet is met volle maan, kan dit natuurschoon ook gewoon bewonderen vanaf een van de uitkijkpunten langs de weg. Tevens is er het Troodosgebergte, perfect voor wandelaars en voor degene die even van de rust willen genieten. Hier bevind zich in het dorpje Kalopanayiotis het Casale Panayiotis Traditional Village Hotel & Spa. Zoals de naam al zegt heeft het hotel een spa, die ook nog eens fijn geprijsd is voor gemiddelde inkomens. Verder kan in de winter geskied worden in het gebergte. Verwacht geen pistes zoals je deze in Frankrijk of Oostenrijk zult vinden, maar de liefhebber kan hier zeker een dagje gaan skiën.

Stad

In de hoofdstad Nicosia is de scheidingslijn tussen Noord – en Zuid Cyprus duidelijk zichtbaar, wat de hoofdstad erg opmerkelijk maakt. Waar het gewone leven nog doorgaat, wordt een meter verder al geen toegang meer verleend tot het land, hiervoor zal je langs een van de checkpoints moeten. Aangeraden wordt om in Noord-Cyprus niet zelfstandig op pad te gaan, maar met een gids. Vergeet ze ook niet dat foto’s maken van de Turkse vlag hier verboden is.

Limassol is een belangrijke havenstad in het land en een erg moderne stad. Hier zijn vele musea en oudheden te bezoeken. Desondanks heeft de stad veel weg van een metropool. Slapen kan hier in het Four Seasons hotel.

Ten slotte is er Paphos, waar de beroemde koningsgraven en mozaïeken te vinden zijn. Ook hier is een grote haven te vinden met verschillende restaurants langs de boulevard. Het vliegveld ligt hier niet ver van het centrum af. Verblijven kan hier in het Elysium, een hotel met een Moors aandoend uiterlijk, dat ook een spa bevat.

Bekijk hier onze top 10 winterbestemmingen voor een winterzonvakantie.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten