Wroclaw: het Venetië van Polen

Wroclaw: het Venetië van Polen

Inhoudsopgave

Wroclaw wordt ook wel het ‘Venetië van Polen’ genoemd. Deze naam dankt de stad aan zijn ligging aan de Oder met de vele bruggen en doordat de stad uit meer dan twaalf eilanden bestaat. Dat maakt Wroclaw de perfecte bestemming voor een alternatieve stedentrip, dit zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. Wroclow is een must voor jouw vakantie naar Polen.

Marktplein

Het middeleeuwse marktplein van Wroclaw is gelegen in het hart van de stad. Dit plein is één van de grootste marktpleinen van Europa en bezit het grootste stadhuis van Polen. Het stadhuis (Ratusz) is gebouwd in een gotische-stijl en is zeker de blikvanger van het marktplein. In het stadhuis vind je een museum, restaurant en er worden concerten gegeven.

Een andere leuke bezienswaardigheid op het plein is de bronzen fontein in de vorm van een Aziatische zwarte beer. Deze fontein is 1,5 meter hoog en weegt maar liefst 270 kilo. Wrijf over de neus van de beer, dat schijnt geluk te brengen!

Brug der Vrijheid

Wist je dat er slechts drie Europese steden meer bruggen hebben dan Wroclaw? Deze steden zijn Venetië, St. Petersburg en Amsterdam. Wroclaw heeft meer dan 120 bruggen die de twaalf eilanden van de stad met elkaar verbinden. De meest bekende brug van de stad is de Grunwaldzki Bridge. Deze brug is de langste in Polen en wordt ook wel gezien als de Brug der Vrijheid. De brug Tumskibridge is ook zeker een bezoekje waard. Verliefde stellen hangen hier sloten aan de brug en gooien de sleutels in de rivier, als teken van hun eeuwige liefde.

St. Johannes de Doper Kathedraal

In Wroclaw vind je ook vele kerken die zeker een kijkje waard zijn. De meest indrukwekkende kerk is de St. Johannes de Doper Kathedraal. Deze kathedraal is gebouwd in 1272 en heeft een hoogte van 98 meter. Het bezit de grootste orgels van heel Polen. Tip: je kunt deze kerk beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht over Wroclaw.

Dwergen

De Wroclaw Dwergen zijn kleine beeldjes die voor het eerst in de straten van de stad verschenen in 2001. Ze werden geplaatst om de Oranje Alternatieve Beweging, een ondergrondse protestbeweging, te herdenken. Tegenwoordig zijn er speciale tours langs alle dwergen. Momenteel zijn er meer dan 250 dwergen te vinden in Wroclaw.

Zin gekregen in een stedentrip naar het charmante Wroclaw? Je vliegt en verblijft al in het Poolse Venetië vanaf 319 euro per persoon. Klik hier voor de aanbieding.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten