Zes opties voor een onvergetelijke reis door Indonesië

Zes opties voor een onvergetelijke reis door Indonesië

Inhoudsopgave

Verreweg de populairste bestemming in Indonesië is nog steeds Bali, met Java op nummer twee, maar er zijn nog tal van plaatsen die ook zeker het bezoeken waard zijn. Voyago.nl biedt je zes opties voor bekende en minder bekende bestemmingen in Indonesië.

Er is zo veel te zien in Indonesië dat dit onmogelijk in één keer kan. Het land is op te delen in vier regio’s: de Grote Soenda-eilanden (Java, Sumatra, Sulawesi en Kalimantan), de Kleine Soenda-eilanden (Bali tot Timor), de Molukken (ongeveer 1000 eilanden) en Papua.

Optie 1 – Java
Java leent zich goed voor een culturele en avontuurlijke rondreis. Er is veel historisch erfgoed te vinden uit de tijd van Nederlands-Indië in steden zoals Jakarta, Jogjakarta en Soerabaja. Vanaf de berg waarop de grote Borobudur tempel ligt kan men een spectaculaire zonsopgang te zien. Daarnaast kunnen wandelliefhebbers zich vermaken op Mount Bromo of de IJenvulkaan. Rondreizen op Java gaat gemakkelijk en snel per trein of binnenlandse vlucht.

Optie 2 – Sumatra
Dit eiland is een aanrader voor natuurliefhebbers. Sumatra staat bekend om haar vele vulkanen, kratermeren en ongerepte regenwouden. Verder heeft het eiland veel verschillende stammen en bevolkingsgroepen. Het tropische regenwoud van Sumatra staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hieronder vallen drie nationale parken met een totale oppervlakte van 2,5 miljoen hectare. Een andere belangrijke plek is het Tobameer, het grootste kratermeer ter wereld. Hier kun je een rondvaart maken, eventueel in combinatie met een bezoek aan Samosireiland, dat in het midden van het Tobameer ligt.

Optie 3 – De Molukken
De Molukken is de provincienaam voor meer dan duizend grote en kleine eilanden. Het gebied heeft een overvloed aan mooie stranden en koraalriffen. Een populaire bestemming zijn de Kei-eilanden in het zuidoosten. Op deze tropische eilandjes komen veel zeeschildpadden voor. Duikers en snorkelaars kunnen in deze provincie genieten van de vele vissensoorten.

Optie 4 – Sulawesi
Sulawesi, ook wel bekend als Celebes, is minder bekend maar zeker een bezoekje waard. ’s Avonds sieren kraampjes van de lokale bevolking de boulevard van hoofdstad Makassar. In het binnenland kan men een bezoekje brengen aan een van de kleine dorpjes waar de inheemse stammen leven. Het noorden van Sulawesi is vanaf de jaren ’80 erg in trek bij duikers. Men kan vliegen naar Manado en vervolgens duiken bij Bunakeneiland. Dit kleine eiland is omringt door koraalriffen en een thuis voor maar liefst 3000 soorten vissen. Ook heeft Indonesië het enige strand in het land waar natuurlijke gongklanken te horen zijn: Batu Gong Beach.

Optie 5 – Kalimantan
Het Indonesische deel van Borneo is Kalimantan. Ook op dit eiland kan de natuurliefhebber genieten van een ongerepte natuur. Het Tanjung Puting National Park is het bekendste park op Kalimantan. Het landschap bestaat vooral uit moerassen en mangrovebossen. Ook kan men op Kalimantan een bezoek brengen aan een opvangcentrum voor orang-oetans. Gewonde orang-oetans worden hier verzorgd tot ze weer sterk genoeg zijn om vrijgelaten te worden.

Optie 6 – Expeditie
Naast de gebruikelijke activiteiten kun je ook kiezen om op eilandexpeditie te gaan. Karimunjawa leent zich hier goed voor. Deze archipel van 27 eilanden boven centraal-Java bestaat uit dunbevolkte en onbewoonde eilanden. Deze eilanden worden met name bezocht voor een authentieke Indonesische ervaring. Ook kan men kiezen voor een dropping op een onbewoond eiland om een nachtje het Expeditie Robinson gevoel te krijgen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten