Zes redenen waarom je naar Rodrigues moet reizen

Zes redenen waarom je naar Rodrigues moet reizen

Inhoudsopgave

Weleens van Rodrigues gehoord? Deze groene vulkanische top midden de oceaan wordt omringd door een enorme turquoise lagune, niettemin goed bereikbaar. Lever je over aan de slow life!

Rodrigues is veel meer dan een stukje paradijselijke natuur. Je wordt er gul en hartelijk onthaald, alles is kleinschalig en je logeert authentiek. Leef je uit met je favoriete sporten en probeer nieuwe dingen! Trek richting Mauritius en laat je verrassen door Rodrigues. Dit zijn negen redenen om naar Rodrigues te reizen.

1. Goed bereikbaar
Rodrigues ligt in de Indische Oceaan op 560 km van Mauritius en is bereikbaar per vliegtuig met een tussenstop in Mauritius of La Réunion. Met Air Mauritius kan je voor minder dan 100 euro een connectie hebben van Mauritius naar Rodrigues. Dit is afhankelijk van de tariefklasse, die samenhangt met het ogenblik van reservatie. Er zijn geen verplichte vaccinaties. Je reist met een internationale reispas geldig tot 6 maanden na terugkeer en een retourbiljet voor het vliegtuig is verplicht.

2. Cultuur, religie en gastronomie
Rodrigues maakt deel uit van Mauritius als autonome regio. Het eiland heeft een homogene bevolking bewaard, hoofdzakelijk Afrikaans van oorsprong, dankzij de afgelegen ligging. De overgrote meerderheid van de bevolking is katholiek. De officiële taal is het Engels, maar er wordt zowel Creools, Frans als Engels gesproken.

Gastronomie is een belangrijk onderdeel van de creoolse cultuur. Je kan dan ook genieten van de lokale keuken op basis van verse bioproducten in tal van eetgelegenheden over het hele eiland verspreid. Tijdens een verblijf zal je vast en zeker kennismaken met de traditionele muziek, dans en ambachten, die in ere worden gehouden. Of misschien kan je zelfs het jaarlijkse Creoolse festival meemaken.

3. Kleinschalige hotels
Het kleine eiland van 18 km lang en 8 km breed is ongerept gebleven, dus hier vind je gelukkig geen massatoerisme. Logeren doe je in B&B’s, familiepensions, studio’s, appartementen, cottages of kleinschalige hotels tot 4 sterren. Het meest bekend is het barefoot luxury boetiekhotel Tekoma. Er zijn evenwel veel verborgen pareltjes en overal word je hartelijk onthaald met de warme glimlach van Rodrigues.

4. Een paradijselijke omgeving
De natuur is koning in Rodrigues. De stranden van fijn wit zand, de blauwe baaien en de enorme lagune omringd door een koraalrif en een 20-tal koraaleilanden zijn natuurlijk en ongerept. Het landschap is vulkanisch van oorsprong en bergachtig. De flora en fauna, vaak unieke soorten, zijn vandaag beschermd en de reuzenschildpadden worden beschouwd als respectabele bewoners. Het eilandje Île aux Cocos is een befaamd vogelreservaat. Het hele jaar rond geniet het eiland van een tropisch klimaat, met gemiddelde dagtemperaturen van 28°C tot 35°C in de zomer (van oktober tot april) en van 18°C tot 27°C in de winter (van mei tot september).

5. Slow life
De rust van het eiland beheerst de bewoners en vanzelf neem je hier ook deze trage en ontspannen manier van leven over. Ideaal om te bekomen van het jachtige leven. Rodrigues tovert een glimlach op je gelaat, die blijft verschijnen als je terugdenkt aan de deugddoende vakantie op dit zalige eiland. Het gevoel van tijdloosheid bewaar je in je herinneringen aan het geweldige eten, de prachtige natuur en de vele activiteiten in deze afgelegen uithoek van de wereld.

6. Geweldig voor avonturiers
Bij het sporten geniet je met volle teugen van de ongerepte natuur en stranden van dit paradijsje. Je kan naar hartenlust kitesurfen, duiken, vissen, wandelen, lopen en fietsen. De avontuurlijke zipline, de levende brug en de jump laten je de natuur ontdekken met een flinke dosis adrenaline. En zelfs onder de grond is de natuur van Rodrigues bijzonder, want daar kan je enkele fascinerende grotten bezoeken.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten