Zo ziet een vakantiedag in Tirol eruit

Inhoudsopgave

Nu het reisadvies voor een aantal landen veranderd is naar ‘code geel’ en een reis naar Oostenrijk weer tot de mogelijkheden behoort, kunnen we weer onze zomervakantie gaan plannen. Hoewel Oostenrijk weer open is voor de Nederlandse toerist, is dit nog niet geheel zonder beperkingen. Hoe ziet een vakantiedag in Tirol er dit jaar uit? Hoe werkt het met testen voor toegang en waar kan dit? Welke maatregelen gelden er en vooral: welke mogelijkheden zijn er? In onder andere de regio Kufsteinerland gelden er regels die ervoor zorgen dat vakantiegangers veilig en ontspannen op vakantie kunnen.

Corona Check app

Niet alleen de Nederlandse regering heeft sinds 10 juni een positief reisadvies gegeven, ook Oostenrijk verwelkomt Nederlanders weer met open armen. Het land hanteert de zogenaamde ‘3G-regel’ bij inreizen, maar ook op diverse andere plaatsen zoals bij het inchecken in de accommodatie, in de horeca en bij bepaalde bezienswaardigheden of activiteiten. Denk hierbij aan een bezoekje aan de vesting Kufstein, de lokale bierbrouwerij of de culinaire wandelroute langs berghutten in het Kufsteinerland. De 3G-regel houdt in: getest, gevaccineerd of genezen. Dat wil zeggen dat toeristen ofwel minstens 22 dagen geleden gevaccineerd zijn, in de afgelopen 6 maanden genezen zijn van corona of negatief getest zijn op het virus. Dit moet kunnen worden aangetoond op papier bij aankomst in het land of middels de Corona Check app die binnenkort beschikbaar is. Deze maatregelen en strenge hygiëne- en coronaregels,  zorgen ervoor dat het aantal nieuwe besmettingen laag blijft en maakt het een veilige omgeving voor een zomervakantie.

Vakantie in Tirol

In de zomer van 2020 bleken de bergen al een geliefde bestemming voor een vakantie midden in de coronacrisis, waarbij Nederlandse vakantiegangers vooral naar Tirol afreisden. De rust en de ruimte zorgen ervoor dat de Oostenrijkse deelstaat ook dit jaar vele gasten hoopt te verwelkomen voor een onbezorgde vakantie. De regio Kufsteinerland heeft het tot in de puntjes geregeld met een aantal regels, maar vooral met mogelijkheden, die geen beperking hoeven te vormen voor een ontspannen vakantie. Gaat men op vakantie in Tirol, dan is het verplicht in de horeca of tijdens uitstapjes een FFP2-mondkapje te dragen. Maar hoe ziet een dag in Tirol eruit? Wanneer is er een negatief testbewijs nodig waar kan er worden getest? De maatregelen die er op dit moment gelden zijn uiteraard onderhevig aan verandering en toeristen worden dan ook tijdig geïnformeerd over mogelijke wijzigingen.

Tirol

Testen voor toegang

In Kufstein kan er net als anders worden genoten van heerlijk eten in de uitmuntende restaurants, diverse bezienswaardigheden kunnen worden bezocht en er kunnen talloze uitstapjes worden gemaakt. Om de situatie veilig te houden, wordt er om een negatief testbewijs gevraagd om toegang te krijgen tot deze uitjes. In Kufstein zijn daar op veel plekken testlocaties voor waar iedere dag gratis getest kan worden, zoals onder andere een testcontainer bij de supermarkt en een testcontainer bij Fischergries. Hierbij is een negatieve PCR-test 72 uur geldig, een antigeentest 48 uur en een Oostenrijkse zelftest is 24 uur lang geldig. Ook kan er in Kufstein bij accommodaties die over meer dan 30 bedden beschikken in de accommodatie zelf worden getest, zodat gasten daar niet de deur voor uit hoeven tijdens hun vakantie.

Wat is er te doen?

Na het doen van een gratis coronatest, die slechts een paar minuten van de vakantietijd in beslag neemt, kunnen vakantiegangers vervolgens genieten van alles wat bij een fijne vakantie hoort. Bijvoorbeeld van een luxe diner in een van de Gault & Millau bekroonde restaurants in Kufstein, waar culinaire liefhebbers helemaal op hun plek zijn. Maar ook een dagje wellness behoort weer tot de mogelijkheden, evenals een uitje naar het zwembad of de interessante kaasmakerij. Bovendien mag een bezoek aan de vesting Kufstein niet ontbreken tijdens een vakantie in de regio. Blijft men langer op vakantie, dan kan er eenvoudig en op veel locaties zonder afspraak opnieuw een snelle test worden gedaan om vervolgens weer leuke activiteiten te doen op de plaats van bestemming.

Wandeling in de natuur

Niet overal hoeft er een negatief testbewijs te worden getoond. Toeristen kunnen ook activiteiten ondernemen zonder dat daar eerst een test voor hoeft worden gedaan. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van de bergliften om mooie wandelingen door de ongerepte natuur te maken. Favoriet is de Kaiserlift in Kufstein, die in tijden van corona helemaal uitkomst biedt. De eenpersoonslift brengt wandelaars niet alleen op een unieke manier naar de top, maar geeft ook nog eens de mogelijkheid om goed hun afstand kunnen houden van andere toeristen. Daarnaast kan er ook zonder test een bezoek aan een museum worden gebracht, zoals het interessante glaswerkmuseum Tiroler Glashütte Riedel in Kufstein.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten