Ontdek deze zomer het zoete Italiaanse leven

Italië

Inhoudsopgave

Kunst, cultuur en eeuwenoude historie als ook verse pasta, robuuste espresso en natafelen in de olijfgaard vormen samen La Dolce Vita; het zoete Italiaanse leven. Druk discussiërende Italianen, het geraas van Vespa’s, wandelende priesters, uitgestrekte pleinen en smalle straatjes maken het plaatje compleet. Zowel voor gezinnen als Bourgondiërs ligt er in Italië een heerlijke zomer in het verschiet. 

Toscane

Een vakantie in Toscane is heerlijk ontspannen en genieten van al het moois van deze Italiaanse provincie. De inwoners zijn trots op natuur, de steden en op het eten. Zuid-Toscane en Umbrië bieden bijvoorbeeld een bekoorlijk landschap met glooiende heuvels, wijngaarden, olijfbomen, zonnebloemen en rijen cipressen. De schoonheid van de streek wordt daarnaast bepaald door de kunstschatten van de Middeleeuwen en de Renaissance. De schitterende natuurgebieden in Toscane, de Parco’s Naturale, worden over het algemeen gekenmerkt door een serene rust. Enkele trajecten in de natuurgebieden worden druk belopen maar in de meeste andere kom je niemand tegen. Zeer in opkomst zijn trektochten waarbij wordt overnacht in de zogeheten rifugio’s (berghutten). In de meeste Toscaanse natuurgebieden vind je deze berghutten en de deur staat er altijd voor iedereen open. In de omgeving zie je veel grote oliemolens waar een aanzienlijk gedeelte van de olijvenoogst wordt geprest tot olijfolie.

Geniet van La Dolce Vita!

Lombardije

De regio Lombardije ligt in het midden van de noordelijke regio en grenst aan de Alpen, de Zwitserse grens en de Po-rivier in het zuiden. Lombardije is sterk geïndustrialiseerd, vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken met de eigen auto en heeft met de meren, een ware metropool en een paar mooie, relatief onbekende steden, heel veel te bieden. De hoofdstad van Lombardije is Milaan. Het is een drukke, maar boeiende zakenstad die het kloppende financiële hart vormt van Italië en op modegebied zelfs onmiskenbaar het kloppende hart van heel Europa. Duizenden toeristen trekken jaarlijks naar de meren van Lombardije, deze zijn dankzij hun gunstige klimaat, de overweldigende natuur, de pittoreske dorpjes en de watersportmogelijkheden vooral in trek bij Nederlandse en Duitse kampeerders.

Wil jij deze zomer ook heerlijk genieten in Italië? Boek nu jouw vakantie!

De klassieke tram in Milaan.

Verona

In de stad waar Romeo verliefd werd op Julia zijn enorm veel structuren en architectuur uit de oudheid bewaard die beschermd worden door de UNESCO. De meren rond de stad, waarvan het Gardameer en het Comomeer de bekendste zijn, bieden idyllische ontspanning maar voor authentieke schoonheid moet je in de bergen errond zijn, waar de kasseiweggetjes je naar traditionele dorpjes en verborgen tuinen leiden. Groter – en minstens even sfeervol – is de oude Romeinse arena in Verona. In de zomer kun je er in de zwoele open lucht genieten van operavoorstellingen. Steeds meer touroperators bieden dat als mogelijkheid voor een kort verblijf aan.

Maak een trip naar de romantische stad Verona.

Zelf veilig met de eigen auto op pad? Dan mag je zeker de Amalfikust niet overslaan. Deze route is namelijk een van de mooiste ter wereld!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten