Zomervakantie 2018: al aan Aruba gedacht?

Zomervakantie 2018: al aan Aruba gedacht?

Inhoudsopgave

Wat is met het koude winterweer nu een beter vooruitzicht dan de zomervakantie? Misschien ben je al gegoogeld naar een zonnige bestemming voor 2018. Zoek dan niet verder, want Aruba heeft het allemaal: eindeloze witte stranden, een azuurblauwe zee, vriendelijke bevolking en heerlijke versnaperingen.

Op zo’n negen uur vliegen van Nederland ligt Aruba, een klein zelfstandig eiland binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het One Happy Island, dat bekend staat om haar parelwitte stranden, heerlijke eten, vriendelijke bevolking en rijke cultuur, richt zich vooral op het hogere marktsegment en is de premium bestemming van de ABC-eilanden.

Beachlife
De slogan ‘One Happy Island’ zegt het al. Vanaf het moment van aankomst krijg je meteen een thuisgevoel. Ondanks dat Aruba tropische temperaturen kent en het er gemiddeld tussen de 28 en 32 graden is, voelt de zon altijd aangenaam door de constante bries uit het Noordoostpassaat, daarnaast valt Aruba buiten het orkaangebied. Het eiland kent brede paradijselijke stranden met transparant blauwe brandingen. Strandliefhebbers kunnen heerlijk ontspannen op comfortabele loungestoelen of zich urenlang vermaken met een keur aan watersportactiviteiten zoals snorkelen, duiken, kite- en windsurfen, waterskiën en parasailing.

De hotels op Aruba zijn hoofdzakelijk te vinden in twee gebieden. De meest populaire kuststrook Palm Beach, staat bekend om haar hoogbouw hotels, ook wel high rise genoemd. Terwijl Eagle Beach gekenmerkt wordt door laagbouw, de low rise. Beide toeristische plekken liggen in het noordwesten van Aruba, het toeristisch epicentrum. Aruba’s langste en breedste strand, van maar liefst elf kilometer lang, Eagle Beach, is door Tripadvisor uitgeroepen tot een van de mooiste stranden in de Caribbean en zelfs ter wereld. Dit paradijselijke, parelwitte strand huisvest ook de alom bekende en meest gefotografeerde boom, de fofotiboom. Dit deel van het eiland, samen met het zuidwesten, telt veel van de kenmerkende witte zandstranden met relatief rustige azuurblauwe wateren, die men zich voorstelt tijdens het wegdromen over Caribische oorden.

De natuur in
Voor de actieve bezoekers is er bijvoorbeeld het nationale park Arikok. Dit park kan je op verschillende manieren bezichtigen, bijvoorbeeld met een Jeep, maar je kunt ook het park verkennen met een mountainbike of er doorheen te hiken. Het park beslaat bijna 20 procent van het eiland en de thuisbasis vormt van unieke dieren en plantsoorten op Aruba, is genomineerd voor beste attractie in het Caribisch gebied, als onderdeel van de USA Today 10 best Readers Choice 2017. Het park neemt bezoekers mee op een reis door heuvelachtige rotsformaties en kalksteenterrein ontstaan door gefossiliseerd koraal. Het park is ook de thuisbasis van diverse zoogdieren, vogels en reptielen.

De 188 meter hoge berg Sero Jamanota verleidt wandelaars tot een klimtocht die eindigend aan de top een van de prachtigste vergezichten van het eiland biedt. Ook vindt men in het park diverse verstopte baaien en grotten. Arikok kent twee natuurlijke grotten die je kan betreden. De Fontein grot en de Guadirikiri grot, beide erg geliefd onder bezoekers. Deze grotten vertellen het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van Aruba, onder meer door de eeuwenoude indianentekeningen in de plafonds en aan de muren.

Te paard
Wil je Aruba eens op een andere manier beleven? Spring dan eens op een paard. Aruba biedt woestijnachtige vlaktes tot uitdagende zandduinen. Ook zonder ervaring kan je een paardrijdtour op Aruba boeken. De Gold Mine Ranch biedt bijvoorbeeld privépaardrijdtours zonder tijdslimiet. Ook perfect voor minder ervaren ruiters, of mensen die niet kunnen paardrijden. Rancho Notorious ligt op vijf minuten van Palm Beach en biedt drie verschillende tours aan voor jong en oud.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten