Zomervakantie in Europa is weer mogelijk vanaf 15 juni

Zomervakantie in Europa is mogelijk vanaf 15 juni

Inhoudsopgave

Op zomervakantie in Europa is weer mogelijk! Nederlanders kunnen vanaf 15 juni op vakantie naar de meeste Europese landen, zo heeft het kabinet besloten.

De landen in het Schengengebied gaan van de code oranje (alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden) naar code geel (let op, veiligheidsrisico’s). Dat houdt in dat toeristische reizen en familiebezoeken weer toegestaan zij. Ook de quarantaineverplichting voor die landen vervalt, dus al terugkerende vakantieganger hoef je niet twee weken thuis te blijven.

Landen die deze zomer geen Nederlandse toeristen willen ontvangen, zoals Denemarken, of waar quarantainemaatregelen gelden, zoals het Verenigd Koninkrijk, blijven voorlopig op oranje staan. Ook voor Marokko en Turkije blijft code oranje gelden. Ook de Caribische delen van het koninkrijk zouden een ‘geel’ reisadvies krijgen.

Vandaag maakt het kabinet meer details bekend, onder meer over de eventuele extra maatregelen die nodig zijn als er meer Europese toeristen naar Nederland komen. Daarnaast zijn Nederlanders in steeds meer EU-landen welkom. Zo hebben Frankrijk en Duitsland ook al laten weten dat voor Nederlandse en andere Europese toeristen de reisbeperkingen per 15 juni vervallen.

Zorg dat je op de hoogte bent van het reisnieuws rondom de versoepeling van de coronamaatregelen! 

Huur met Baja Bikes je eigen fiets om jouw bestemming deze zomer geheel onafhankelijk te ontdekken. Liever met de auto? Sunny Cars heeft huurauto’s op talloze bestemmingen.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten