Zomervakantie voor Nederlanders duurder dan begroot

Zomervakantie voor Nederlanders duurder dan begroot

Inhoudsopgave

De zomervakantie is voor veel Nederlanders met schoolgaande kinderen weer achter de rug. En voor sommigen betekent dat dat de hand op de knip moet. Uit onderzoek van Skyscanner blijkt dat 37 procent van de ondervraagden meer geld heeft uitgegeven dan begroot.

Kijken, kijken, toch kopen
Van de 856 ondervraagden heeft maar liefst 60 procent een vakantiebudget met zichzelf afgesproken. De helft van de ondervraagden houdt zich hier aan en is tevreden met het bestedingspatroon tijdens de vakantie. Een derde gaf meer uit dan gepland. 13 procent zegt dat het uiteindelijk niet uitmaakt dat er meer geld is uitgegeven dan gepland, zij willen zoveel mogelijk genieten en niet op geld letten.

Een derde van de ondervraagden die meer spendeerden dan begroot, gaf 10-20 procent teveel uit. 20 procent van de ondervraagden gaf meer dan 20-30 procent teveel uit en zo’n 10 procent gaf nog meer uit.

Vakantiebudget vooral voor horeca
De reiszoekmachine vroeg ook waar de bedragen die niet begroot waren, aan opgingen. Meer dan de helft gaf teveel geld uit aan eten en drinken. 12 procent kocht in het buitenland ongepland nieuwe kleding en andere mode-accessoires en er ging slechts 11 procent meer uit de portemonnee dan gepland aan accommodaties.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten