Zonnige stedentrip in het najaar? Malta heeft het!

Zonnige stedentrip in het najaar? Malta heeft het!

Inhoudsopgave

Drie uur vliegen, nog volop zon en ver van de hordes toeristen: Malta is de gedroomde bestemming voor een zonnige stedentrip in het najaar. Zelfs in oktober zit je er nog met een heerlijk glas wijn op een terras. Maar er valt natuurlijk veel meer te doen!

Valletta is de hoofdstad van Malta. Omdat het klein en gemoedelijk is, krijg je tijdens een weekend weg al een goed beeld van de stad. Vanwege de vele oude bezienswaardigheden staat Valletta op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Houd je van kunst? Ga dan naar de St. Johns Co kathedraal. Bijzonder is dat hier het beroemde schilderij hangt van Caravaggio: ‘De onthoofding van Johannes de Doper’. Ook bijzonder om te zien zijn de ruïnes van het oude operagebouw, dat is omgebouwd tot openluchttheater.

Tussendoor bestel je een kop koffie op het terras of eet je een ijsje. In de knusse straatjes in het stadscentrum zijn veel cafeetjes en restaurants die qua sfeer Italiaans aandoen. Een espresso drink je dan ook staand aan de bar. Waarom je echt naar Valletta moet, is de Grand Harbour. De meest luxueuze zeilschepen, jachten en cruiseschepen meren hier aan; je weet niet wat je ziet. Vanaf de kade heb je een goed uitzicht, maar het is minstens zo leuk om met een eigen bootje door de haven te varen.

Vittoriosa, ook wel bekend als Birgu, maakt samen met Senglea en Cospicua deel uit van de Drie Steden van Malta. Deze stad rondom de Grand Harbour is misschien wat minder bekend, maar geeft wel een blik op de bijzondere maritieme geschiedenis van Malta. Dingli is een kleine plaats aan de westkust van Malta. Hier vind je de Dingli Cliffs: een twaalf kilometer lange natuurlijke klif langs de zuidkust van het eiland. Hiervandaan heb je een goed uitzicht over de hoge rotsen en de zee.

Het stadje Vittoriosa aan de kust van Malta

Vanuit Dingli reis je eenvoudig door naar vissersstadje Marsaxlokk. Waarschijnlijk één van de meest gefotografeerde plekken op het eiland, met de welbekende gekleurde bootjes. Vooral in het zomerseizoen is het hier gezellig druk. Locals en toeristen strijken neer op een terras en genieten van de catch of the day.

Mdina, de voormalige Middeleeuwse hoofdstad van Malta, is geheel ommuurd en gelegen op een hoog plateau. Vanaf het uitzichtpunt kijk je uit over een groot deel van het eiland en bij helder weer kun je zelfs Sicilië zien liggen. De bezienswaardigheden van Mdina zijn de oude stadspoort en de kathedraal, en je kunt er heerlijk struinen door de authentieke straatjes.

 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten