Dubai in de kijker met Expo 2020

Overnachten Midden-Oosten

Inhoudsopgave

Dubai verwelkomde tussen januari en december 2021 in totaal 7,28 miljoen internationale overnachtende bezoekers, wat een groei van 32 procent inhoudt ten opzichte van 2020. Dit is een belangrijke mijlpaal in het wereldwijde herstel van het toerisme die de stad stevig op koers zet om ‘s werelds meest bezochte bestemming te worden via een duurzaam groeitraject.

Nederlanders in Dubai

Ook voor Nederlanders was de bestemming in 2021 een populair toevluchtsoord: in totaal verwelkomde de stad vorig jaar 89.000 Nederlanders. Ook dit aantal komt al dichter in de buurt van de situatie in 2019, voordat de pandemie uitbrak. Dat jaar reisden namelijk 143.868 Nederlanders af naar de stad. Ondanks het feit dat het aantal Nederlandse reizigers nog niet op het oude niveau is teruggekeerd, maakten de Nederlanders wel een groter aandeel uit van het totaal aantal reizigers. Nederland is namelijk tussen 2019 en 2021 gestegen van de 25e plek naar de 18e plek als het gaat om landen waar de toeristen vandaan komen.

Dubai
Het zwemcomplex is ideaal voor actieve ontspanning of aquarobics training. Uitnodigende ligstoelen en schaduwrijke parasols staan klaar op het terras. Verschillende ontspanningsmogelijkheden zoals tennis, paardrijden, een fitnessstudio, biljart, gymnastiek en een spa zorgen voor de nodige afwisseling. 

Expo 2020

De opening van Expo 2020 op 1 oktober 2021 vormde het begin van een geweldig nieuw tijdperk voor de toeristische sector van de stad. Expo 2020 Dubai is de eerste mondiale bijeenkomst van een dergelijke omvang sinds het begin van de pandemie en blijft een bezoekersmagneet vormen voor de stad, met 11,6 miljoen bezoeken van inwoners en internationale reizigers in vier maanden tijd. 

Deep Dive Dubai

Dubai streeft ernaar om elke reiziger iets nieuws, unieks en van wereldklasse-waardigs te bieden. Daarom zijn in 2021 verdere stappen gezet om de stad nog aantrekkelijker te maken voor een breed spectrum van bezoekers, met bijvoorbeeld de opening van Ain Dubai, Deep Dive Dubai, Hatta Dome Park en The View at The Palm. Daarnaast is voortgebouwd op de belangrijke pijlers die van de stad een topbestemming maken: van cultuur tot gastronomie, entertainment en buitenavonturen tot strandactiviteiten, gezinsgerichte ervaringen en winkelen. Dubai heeft dit aanbod nog verder aangevuld met een reeks iconische activiteiten (recreatie en business), zoals onder meer het Dubai Shopping Festival, Dubai Summer Surprises, Dubai Fitness Challenge, ATM en Gitex.

Overnachten Midden-Oosten

Op vakantie naar Dubai?

Meer inspiratie nodig over Dubai? Kijk dan hier.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten