Deze landen hebben een versoepeld reisadvies

Reisadvies

Inhoudsopgave

Goed nieuws, we kunnen naar steeds meer landen buiten Europa op vakantie! Veel landen buiten de EU hebben een versoepeld reisadvies gekregen, wel gelden er in sommige landen nog strengen regels om het land te betreden. Hieronder een overzicht van de belangrijkste toeristische bestemmingen.

Argentinië

Het reisadvies voor Argentinië is volledig geel. Wie naar Argentinië reist moet onder andere minstens veertien dagen voor vertrek volledig gevaccineerd zijn en bij binnenkomst in Argentinië (vanaf 6 jaar) een negatieve PCR-testuitslag laten zien, die maximaal 72 uur voor aanvang van de reis moet zijn afgenomen of een antigeentest die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen.

Australië

Het reisadvies is groen. Vanaf 21 februari 2022 opent Australië zijn buitengrens voor volledig (dubbel) gevaccineerde  reizigers en is het weer mogelijk om als toerist naar de meeste deelstaten van Australië te reizen (niet naar de deelstaat West-Australië). Voor niet-gevaccineerde reizigers, zelfs met een geldig Australisch visum, blijft ook na 21 februari 2022, de grens van Australië gesloten. Lees het reisadvies van BuZa.

Bolivia

De kleurcode van het reisadvies voor Bolivia is geel en gedeeltelijk rood. ‘De kleurcode voor de het gebied ten noorden van de stad Cochabamba in de Chapare-regio is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om daar heen te gaan’, aldus het reisadvies. Reizigers moeten voor binnenkomst dit formulier (in het Spaans) invullen, waaronder een gezondheidsverklaring. Bekijk hier het volledige reisadvies voor Bolivia.

Botswana

De kleurcode van het reisadvies is geel. Bij inreizen in Botswana is een negatieve PCR-test verplicht. De test moet binnen 72 uur voor inreizen zijn afgenomen. Ook is er bij aankomst een verplichte screening op COVID-19. Wie symptomen van COVID-19 vertoont moet in quarantaine. Lees het reisadvies van BuZa.

Brazilië

Het reisadvies voor Brazilië is met ingang van vandaag geel. Wel zijn er nog inreis-maatregelen van toepassing. Zo moeten Nederlanders een negatieve uitkomst van een PCR-test laten zien (die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek en in het Portugees, Engels of Spaans), of een antigeen test (maximaal 24 uur oud voor vertrek). Kijk voor alle maatregelen naar het reisadvies op de website van Buitenlandse Zaken.

Canada

Het reisadvies is groen. Alle reizigers van 12 jaar en ouder moeten volledig zijn gevaccineerd om Canada in te reizen. Vanaf 28 februari 2022 moeten reizigers ook volledig zijn gevaccineerd om per vliegtuig of trein Canada uit te reizen. Lees het reisadvies van BuZa.

Costa Rica

De kleurcode van het reisadvies voor Costa Rica is geel. Voor vertrek naar of bij aankomst in Costa Rica moeten reizigers het online gezondheidsformulier van de Costa Ricaanse overheid invullen (Spaans of Engels). Daarnaast is er een uitgebreide reisverzekering nodig waarbij de kosten van een eventuele ziekenhuisopname vanwege het coronavirus worden gedekt en de kosten van extra verblijf. Bij aankomst moeten reizigers een polis kunnen overleggen. Bekijk hier het volledige reisadvies van Costa Rica.

Bekijk hier ons Costa Rica-aanbod

Cuba

Vanaf 5 januari 2022 mogen alleen reizigers die volledig gevaccineerd zijn Cuba inreizen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wijst erop dat er regels en restricties gelden voor verschillende type reizigers naar Cuba (toeristen, zakelijk, etc.). ‘Informeer bij de Cubaanse ambassade in Den Haag (zie onder Reischecklist Cuba)’. Bekijk hier het volledige reisadvies voor Cuba.

Bekijk hier ons Cuba-aanbod

Dominicaanse Republiek

Het reisadvies is geel. Reizigers zijn verplicht een e-ticket aanvraag te doen via de website E-ticket (informatie in het Engels). Bij aankomst is het niet verplicht om een PCR-testresultaat te laten zien. Wel worden bij binnenkomst willekeurige gezondheidscontroles gedaan, zoals temperatuur meten. Reizigers vanaf 5 jaar en ouder die in het bezit zijn van een negatieve PCR-testuitslag of een bewijs van volledige vaccinatie zijn vrijgesteld van deze willekeurige testen. Lees het reisadvies van BuZa.

Erop uit in de wildernis op de Dominicaanse Republiek

Bekijk hier ons Dominicaanse Republiek-aanbod

Ecuador

Voor Ecuador geldt een geel reisadvies met een rode strook langs de grens met Colombia. Alle reizigers vanaf drie jaar moeten bij aankomst in Ecuador (dit geldt ook voor inreizen Galapagos eilanden) een bewijs van volledige vaccinatie tegen corona (waarbij de laatste dosis tenminste 14 dagen voor vertrek naar Ecuador moet zijn toegediend) laten zien of een negatief testresultaat van een COVID-19 PCR-test die maximaal 72 uur voor vertrek naar Ecuador is uitgevoerd.

Egypte

Het reisadvies is geel, oranje en rood. De belangrijkste toeristische gebieden hebben nu een geel reisadvies. Reizigers die aankomen op de vliegvelden van de kustprovincies Rode Zee (Hurghada en Marsa Alam) en Zuid Sinaï (Sharm el Sheikh en Taba) en die geen bewijs kunnen tonen van een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud of een antigeentest van maximaal 24 uur oud bij aankomst, moeten op het vliegveld een test ondergaan. De test kost 30 US dollar. Wie gevaccineerd is, hoeft geen testbewijs te laten zien. Lees het reisadvies van BuZa.

Toeristen neergestoken in resort Hurghada

Bekijk hier ons Egypte-aanbod

El Salvador

Het reisadvies voor El Salvador is geel en langs het grensgebied met de buurlanden Honduras en Guatemala oranje. Om in El Salvador toegelaten te worden, moet je als reizgier een negatieve test (PCR, NAAT of LAMP) overleggen die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen. Reizigers moeten deze uitslag ook op papier bij zich hebben, alleen een digitale versie is niet genoeg. Kijk hier voor het volledige reisadvies van El Salvador.

Gambia

Het reisadvies voor het land dat grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan is geel. Reizigers met een PCR-testuitslag moeten bij aankomst in Gambia alsnog een sneltest doen. Wie volledig gevaccineerd is en bij aankomst geen coronasymptomen heeft, hoeft geen sneltest te doen. De uitslag van de sneltest volgt na een half uur. Lees het reisadvies van BuZa.

Bekijk hier ons Gambia-aanbod

Ghana

De kleurcode van Ghana is geel. Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt voor de noordelijke grensgebieden van Ghana, daar zou het soms onveilig kunnen zijn. ‘Er kan geweld worden gebruikt want er is strijd tussen verschillende bevolkingsgroepen’. Lees hier het hele reisadvies voor Ghana. Met betrekking tot corona moet iedereen boven de 18 jaar volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus en daarvan bewijs kunnen laten zien bij het inchecken op het vliegveld van vertrek.

Indonesië

Het reisadvies is voor het grootste deel geel, met een paar gebieden oranje en rood. De grenzen van Indonesië zijn weer opengesteld voor buitenlandse reizigers. Er gelden wel inreisvoorwaarden. Wie Indonesië mag inreizen, moet in quarantaine.
Bezoekers moeten een negatief PCR-testresultaat laten zien (van maximaal 48 uur voor vertrek oud), een bewijs van vaccinatie en een bewijs van ziektekostenverzekering hebben inclusief een Covid-19 dekking voor een minimaal bedrag van USD 25.000. Bij aankomst volgen nog twee coronatests en een quarantaineplicht. Deze wordt vanaf april afgeschaft. Lees het reisadvies van BuZa.

Bezoek het prachtige Indonesie en spot wilde dieren

Bekijk hier ons Indonesië-aanbod

Kaapverdië

Het reisadvies is geel. Reizigers van 12 jaar en ouder moeten een negatieve PCR-test (maximaal 72 uur) tonen of een negatief antigeen testresultaat (maximaal 48 uur) voor vertrek. Dit geldt voor alle reizigers, ook voor personen met een vaccinatiebewijs. Lees het reisadvies van BuZa.

Versoepeld reisadvies

Bekijk hier ons Kaapverdië-aanbod

Kenia

De kleurcode is voor het grootste deel geel, met een deel oranje en rood. Alle reizigers (behalve kinderen onder de 5 jaar) moeten bij het inreizen in Kenia in het bezit zijn van een negatieve  PCR-test. Deze mag niet eerder dan 72 uur voor aankomst in Kenia zijn gedaan. Lees het reisadvies van BuZa.

Madagaskar

de kleurcode is geel. Bij aankomst op Madagaskar moeten reizigers een negatieve PCR-testuitslag laten zien die bij vertrek niet ouder mag zijn dan 72 uur. Bij aankomst op de luchthaven wordt opnieuw een test afgenomen (kosten 25 euro).Daarna moeten zij in afwachting van het testresultaat 24-48 uur op eigen kosten in quarantaine in een door de autoriteiten goedgekeurd hotel. Lees het reisadvies van BuZa.

Marokko

Het reisadvies is geel en deels oranje en rood. Reizigers van 18 jaar en ouder moeten een geldig vaccinatiebewijs laten zien en een negatief PCR-testresultaat, dat niet ouder is dan 48 uur vóór het instappen in het vliegtuig. Bij aankomst wordt bij alle reizigers van 6 jaar en ouder een sneltest afgenomen. Lees het reisadvies van BuZa.

Marokko

Bekijk hier ons Marokko-aanbod

Mexico

Het reisadvies is geel en gedeeltelijk oranje. Er zijn bijna geen inreisbeperkingen voor Mexico. Er is vliegverkeer tussen Amsterdam en de hoofdstad Mexico-Stad. Het vliegverkeer tussen de stad Cancún en een aantal Europese landen is hervat. Na aankomst in Mexico hoeven reizigers uit Nederland niet in quarantaine. Lees het reisadvies van BuZa.

Bekijk ons Mexico-aanbod

Mauritius

De kleurcode voor Mauritius is geel. ‘Reist u voor een noodzakelijke reis naar Mauritius? Dan laat het land (toeristische) reizigers onder bepaalde voorwaarden toe. De inreisvoorwaarden zijn verschillend voor reizigers die gevaccineerd zijn en reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn.’ Lees het volledige reisadvies voor Mauritius.

De hagelwitte stranden van Mauritius

Bekijk hier ons Mauritius-aanbod

Namibië

De kleurcode van het reisadvies is geel. Bij aankomst in Namibië moeten reizigers een negatieve Covid-19 test laten zien die bij vertrek niet ouder mag zijn dan 72 uur. Dit geldt ook voor gevaccineerden. Lees het reisadvies van BuZa.

Nieuw-Zeeland

Het reisadvies is groen. Er geldt nog steeds een algemeen inreisverbod voor Nieuw-Zeeland. De overheid van Nieuw-Zeeland heeft aangekondigd om de grenzen met een 5-stappenplan vanaf 27 februari 2022 te openen. Lees het reisadvies van BuZa.

Nicaragua

De kleurcode van Nicaragua is geel en een deel oranje. Er is op dit moment geen in- en uitreisverbod in Nicaragua. Ook is het mogelijk om over land naar de buurlanden Costa Rica en Honduras te reizen. Er zijn wel beperkingen om het land binnen te komen. Bij binnenkomst moeten reizigers een negatief COVID-19 PCR-testresultaat laten zien. De test moet minder dan 72 uur geleden voor aankomst in Nicaragua zijn afgenomen. Bekijk hier het volledige reisadvies voor Nicaragua.

Panama

De kleurcode van het reisadvies voor Panama is voor het grootste deel geel en voor een klein deel oranje. Vanaf 20 februari 2022 moeten reizigers volledig zijn ingeënt en een booster hebben gehad (drie doses, of twee doses voor wie het Janssen vaccin heeft gehad). Bekijk hier het volledige reisadvies voor Panama.

Versoepeld reisadvies

Bekijk hier ons Panama-aanbod

Paraguay

De kleurcode van het reisadvies voor Paraguay is geel. Buitenlandse reizigers (volledig gevaccineerd tenminste veertien dagen voor vertrek), krijgen te maken met verschillende inreisbeperkingen. Alleen wie aan alle eisen voldoet, mag het land inreizen. Bekijk op de website van Buitenlandse Zaken alle informatie in het reisadvies voor Paraguay.

Suriname

Het reisadvies is geel. Reizigers (vanaf 18 jaar) moeten kunnen aantonen dat zij volledig gevaccineerd zijn. Reizigers (vanaf 12 jaar) moeten in het bezit zijn van een negatief PCR-testresultaat dat niet ouder is dan 48 uur voor vertrek van de vlucht naar Suriname. Reizigers moeten een geldige zorg- en reisverzekering te hebben. Lees het reisadvies van BuZa.

Thailand

De kleurcode is geel (met een deel oranje en rood). Reizigers kunnen met hun digitale coronabewijs (DCC) Thailand inreizen. Thailand erkent dit bewijs. BuZa adviseert u het vaccinatie-, herstel- of testbewijs ook uit te printen en op papier mee te nemen in geval de mobiele telefoon niet werkt. Alle inkomende reizigers moeten een Thailand Pass aanvragen om toegang te krijgen tot Thailand. Er wordt bij de aanvraagprocedure voor de Thailand Pass onderscheid gemaakt tussen volledig gevaccineerde reizigers (Test and Go) en niet gevaccineerde of niet-volledig gevaccineerde reizigers. Bij aankomst in Thailand kan gevraagd worden naar uw (reis)verzekering. Een (reis)verzekering die COVID dekt is momenteel vereist. Lees het reisadvies van BuZa.

Phuket, Thailand

Bekijk ons Thailand-aanbod

Tanzania

De kleurcode van Tanzania is geel en voor een deel oranje. U kunt reizen naar Tanzania maar er zijn risico’s. In het noordoosten van Mozambique dichtbij de grens met Tanzania, voeren extremistische groepen regelmatig aanvallen uit op burgers. Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Burundi en het grensgebied met het noordoosten van Mozambique. Lees het hele reisadvies om ook te zien waaraan je moet voldoen met betrekking tot corona.

Top 10 winterzonbestemmingen: Tanzania #3

Bekijk ons Tanzania-aanbod

Tsjechië

Het reisadvies is groen. Reizen naar Tsjechië kan met het Digitaal Corona Certificaat (DCC), ofwel gevaccineerd, getest of genezen. Lees het reisadvies van BuZa.

Versoepeld reisadvies

Bekijk ons Tsjechië-aanbod

Tunesië

Voor het land in Noord-Afrika dat grenst aan Algerije en Libië en aan de Middellandse Zee is de kleurcode gedeeltelijk geel, oranje en rood. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het te gevaarlijk om naar de grensgebieden met Libië, de woestijngebieden ten zuiden van de lijn Al Borma – Remada – Ben Gardane te reizen. En ook de grens met Algerije ten zuiden van de stad Jendouba, vooral het Chaambi-gebergte en bergen rond Kasserine (Mghila, Sammama en Salloum) te reizen. Met betrekking tot corona laat Tunesië onder bepaalde voorwaarden reizigers toe. Lees deze in het reisadvies.

Video: Tunesië is back in business

Bekijk ons Tunesië-aanbod

Turkije

Het reisadvies is grotendeels geel. Reizigers kunnen naar Turkije reizen met een Digitaal Corona Certificaat (DCC) als zij zijn gevaccineerd, getest of genezen. Zij hoeven dan niet in quarantaine bij aankomst in Turkije. Lees het reisadvies van BuZa.

Versoepeld reisadvies

Bekijk ons Turkije-aanbod

Verenigde Staten

De kleurcode is groen. Reizigers moeten volledig zijn gevaccineerd (minimaal 2 weken voor binnenkomst) en moeten zich voor vertrek laten testen. Lees het reisadvies van BuZa.

Amerika

Bekijk ons Verenigde Staten-aanbod

Verenigd Koninkrijk

De kleurcode is groen. Alle testverplichtingen voor volledig gevaccineerden zijn opgeheven. Reizigers moeten nog wel het ‘passenger locator form’ invullen voor vertrek. Niet-gevaccineerden moeten verplicht testen voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk. De test moet maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen. Daarnaast moeten zij ook voor aankomst in het Verenigd Koninkrijk boekingen voor een PCR-test op dag 2 na aankomst gemaakt hebben. Lees het reisadvies van BuZa.

Meer Eurostar treinen naar Londen

Bekijk ons Verenigd Koninkrijk-aanbod

Zuid-Afrika

De kleurcode is geel. Reizigers moeten in het bezit zijn van een negatieve PCR-testuitslag, niet ouder dan 72 uur vóór vertrek naar Zuid-Afrika. Lees het reisadvies van BuZa.

Versoepeld reisadvies

Bekijk ons Zuid-Afrika-aanbod

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten