Vive la France! Zomervakantie in Frankrijk weer mogelijk!

Inhoudsopgave

Voilà! We kunnen deze zomer weer op vakantie naar Frankrijk! Nadat Corsica al op 4 juni op geel sprong, geldt er vanaf 24 juni 2021 voor heel Frankrijk een geel reisadvies. Dit betekent dat je voor terugkeer naar Nederland geen negatieve test hoeft te laten zien of in (thuis)quarantaine hoeft te gaan.

Corona-maatregelen

Frankrijk heeft Nederland al een tijdje bestempeld tot een groene zone. Reizigers uit een groene zone die gevaccineerdzijn, hebben geen negatieve PCR-test meer nodig mits zij een vaccinatiebewijs bij zich dragen. Wanneer ben je volgens Frankrijk volledig gevaccineerd?

  • 2 weken na de tweede injectie van een tweepriksvaccinatie;
  • 4 weken na een eenpriksvaccinatie;
  • 2 weken na een vaccinatie als je al besmet bent geweest met het coronavirus (één dosis is voldoende).

Op 8 juni heeft de Franse staatssecretaris van Toerisme Jean-Baptiste Lemoyne aangegeven dat Frankrijk het Nederlandse gele vaccinatieboekje erkent als vaccinatiebewijs. Ook de COVID-vaccinatiekaart van het RIVM/de GGD zal door Frankrijk worden geaccepteerd in afwachting van de Europese digitale gezondheidspas. Reizigers van 11 jaar en ouder uit een groene zone die niet gevaccineerd zijn, hebben een negatieve PCR-test of antigeentest van minder dan 72 uur oud nodig om naar Frankrijk te reizen (let op: je voor- en achternaam moeten vermeld staan op deze schriftelijke uitslag; de uitslag van een sneltest van de drogist en van een test van de GGD geldt dus niet als een negatief testbewijs).

Wat kan er allemaal?

Sinds 17 juni is het dragen van een mondkapje in de buitenruimte in Frankrijk niet meer verplicht, met uitzondering van drukke plekken waar er langer contact is tussen personen, denk aan samenscholingen, wachtrijen, markten, sporttribunes, festivals, drukke winkelstraten, etc. Het mondkapje moet wel nog steeds op in binnenruimtes, zoals winkels, het openbaar vervoer en bedrijven. Sinds 20 juni geldt er geen avondklok meer in Frankrijk.Nederland verstrekt gratis PCR-testen aan personen die nog niet volledig gevaccineerd zijn maar wel willen reizen in de maanden juli en augustus 2021.

Frankrijk.

Vive la France!

Frankrijk is een bourgondisch land dat relatief dichtbij Nederland ligt en je vindt hier alles wat je hartje nodig heeft. Bergen, steden, dorpjes, stranden, natuur en meren: het is er allemaal. Het hele jaar door kun je hier fijn je vakantie vieren. Weet je niet goed waar je naartoe moet gaan in Frankrijk? Ga dan naar een van deze prachtige plekken. In het zuiden van Frankrijk vind je de prachtige stad Montpellier. Het is een stad waar je écht alles kunt vinden. Het barst hier van de gezellige pleinen waar je de locals kunt vinden en binnen een half uur lig je aan het strand. Het centrum van Montpellier is klein, maar fijn en prima te voet te ontdekken. Net als in Parijs heb je hier de Arc de Triomphe. Wellicht wat kleiner, maar zeker zo mooi. Neem ook een kijkje in de Cathédrale Saint-Pierre en bezoek de oudste plantentuin van Frankrijk, de Jardin des plantes de Montpellier.

Mont Saint-Michel

Een unieke plek in Frankrijk is het rotsachtig schiereiland Mont Saint-Michel in Normandië. Vroeger was deze plek bijzonder doordat het een getijdeneiland was, waardoor je het alleen kon bereiken bij laag water. Tegenwoordig loopt er een weg naar het eiland. Al van een afstand kun je Mont Saint-Michel zien, maar eenmaal op het eiland is het heerlijk om er rond te slenteren. Klim via de smalle straatjes omhoog en bezoek het klooster.

Mont Saint-Michel lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen.

Étretat

Nog een mooie plek in Normandië is Étretat. Étretat is vooral bekend door de indrukwekkende krijtrotsen die zich bevinden aan de kust. De rotsen hebben hier prachtige vormen. Zo is er de rots l’Aiguille die 70 meter boven het water van de Atlantische Oceaan uitsteekt, maar ook de zogenaamde olifantenrots, Manneporte, die vanuit een bepaalde hoek op een olifant lijkt. Struin het strand af en wie weet ontdek jij nog meer vervormde rotsen.

Dordogne

In de streek de Dordogne vind je talloze middeleeuwse dorpjes, kastelen en een prachtige natuur. Het is van de Nederlanders een van de favoriete vakantieregio’s in Frankrijk en dat heeft ook zijn redenen. Je kunt hier prachtige kanotochten maken, het is er altijd gezellig en er zijn enorm veel knusse dorpjes waar je kunt verblijven. Sarlat-la-Canéda, Beynac-et-Cazenac, La Roque-Gageac: alle dorpjes zijn prachtig. Voor welk dorpje ga jij?

Disneyland Paris

Disneyland Paris is sinds 17 juni weer geopend met het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club hotel en Disney Village. Gasten kunnen opnieuw genieten van iconische attracties inclusief nieuwe ervaringen zoals Cars ROAD TRIP, nieuwe momenten met Disney, Pixar, Star Wars en Marvel Figuren, unieke interacties met Cast Members en meer verrassingen. Sinds 21 juni is ook het nieuwe Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel geopend en op 1 juli is de première van de nieuwe show Disney Junior Dream Factory. Lees hier meer!

Disneyland Paris
Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten