Walt Disney World viert 50e verjaardag

Walt Disney World

Inhoudsopgave

Op 1 oktober 1971 werd Walt Disney World in Orlando, Florida officieel geopend. Dit jaar viert het resort haar 50e verjaardag met nieuwe attracties, shows, entertainment en nog veel meer magische momenten.

“Het is geweldig om de 50e verjaardag van Walt Disney World te vieren en de buitengewone cast members en Imagineers te eren die het resort elke dag tot leven brengen en magische momenten creëren voor onze gasten”, aldus Bob Chapek (Chief Executive Officer van The Walt Disney Company). “Kijkend naar de volgend 50 jaar zijn we geïnspireerd om de manier waarop we verhalen vertellen voortdurend opnieuw uit te vinden, maar ook om nieuwe technologie te gebruiken om gasten dieper onder te dompelen in werelden waar ze zo van houden.” Het middelpunt van het feest is het Kasteel van Assepoester in Magic Kingdom, dat gasten verwelkomt met glimmende gouden slingers, sprankelende gouden versieringen, een 50-jarig jubileum-embleem en andere verbeteringen geïnspireerd op de kunst van Disney-legende Mary Blair. Gasten ontdekken nieuwe ervaringen in het hele resort, waar glinsterende kleuren overal als bij toverslag verschijnen, van de themaparken tot de Disney Resort Hotels en van het vervoer tot de merchandise en meer. De viering van de 50e verjaardag van Walt Disney World gaat daarnaast gepaard met nieuwe attracties, shows en entertainment. Lees hier wat je kan verwachten…

Remy’s Ratatouille Adventure

Op 1 oktober is de nieuwe attractie Remy’s Ratatouille Adventure officieel geopend in EPCOT. De attractie, die je ook kan vinden in Disneyland Paris, nodigt gasten uit in de smaakvolle wereld van Disney en Pixar’s film ‘Ratatouille’. In deze familie-vriendelijke attractie, voelt het als alsof je krimpt tot de grootte van chef-kok Remy en ren je door het beroemde restaurant Gusteau’s. Gasten kunnen Remy’s Ratatouille Adventure vinden in EPCOT als onderdeel van een nieuw uitgebreid Frankrijk paviljoen. Daarnaast is er in dit uitgebreide deel van het paviljoen ook een nieuw restaurant geopend, La Crêperie de Paris. Op het menu staan zoete crêpes, hartige galettes en authentieke Franse cider. De attractie, het restaurant en de uitbreiding van het paviljoen maken allemaal deel uit van de historische transformatie van EPCOT die momenteel aan de gang is en die een breed scala aan nieuwe ervaringen naar het park brengt.

Remy’s Ratatouille Adventure.

Harmonious & Disney Enchantment

Twee nieuwe spectaculaire avondshows ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Walt Disney World Resort zijn op 1 oktober in première gegaan voor alle gasten. ‘Harmonious’, een van de grootste avondshows ooit gemaakt voor een Disney Park, vindt plaats in EPCOT. Deze nieuwe show brengt de wereld samen in World Showcase Lagoon waarbij Disney muziek, die mensen over de hele wereld inspireert, wordt gevierd. Het is een groots eerbetoon aan de bindende kracht van verhaal en zang met nieuwe technische magie die gechoreografeerde bewegende fonteinen, verlichting, enorme LED-panelen en media op nieuwe manieren samenbrengt. ‘Harmonious’ bevat nieuwe versies van klassieke Disney liedjes in meer dan twaalf talen, uitgevoerd door 240 artiesten van over de hele wereld, waaronder Luis Fonsi, Joy, Danny Gokey en het Ndlovu Youth Choir. Een andere nieuwe avondshow is ‘Disney Enchantment’ in het Magic Kingdom. Speciaal gemaakt voor ‘The World’s Most Magical Celebration’ neemt deze show gasten mee op een reis vol avontuur en verwondering. ‘Disney Enchantment’ inspireert iedereen om in magie te geloven en biedt verbluffend vuurwerk, krachtige muziek, verbeterde verlichting en, voor het eerst, meeslepende projectie-effecten die zich uitstrekken van het Kasteel van Assepoester tot in Main Street, U.S.A.

Walt Disney World
Harmonious.

‘Beacons of Magic’

Tijdens de viering van de 50e verjaardag veranderen iconen in de Walt Disney World themaparken ‘s nachts in prachtige ‘Beacons of Magic’, die tot leven komen met hun eigen prachtige verlichting. Het kasteel van Assepoester verlicht het Magic Kingdom Park met een duizelingwekkende glans en een fonkeling van elfenstof. In Disney’s Animal Kingdom straalt een warm licht uit de Tree of Life terwijl vuurvliegjes samenkomen om de magie van de natuur in te luiden. Het Hollywood Tower Hotel in Disney’s Hollywood Studios wordt overspoeld met een schittering die de gouden eeuw van verbeelding en avontuur oproept. En in EPCOT schijnen nieuwe lichten over de reflecterende panelen van Spaceship Earth, die met elkaar in verbinding staan als sterren in een nachtelijke hemel en een betoverend symbool van optimisme creëren. De permanente nieuwe verlichting van de iconische structuur zal ook na de viering een bepalend kenmerk van EPCOT blijven.

Star Wars & Guardians of the Galaxy

Twee van de meest langverwachte nieuwe ervaringen in Walt Disney World zullen debuteren in 2022 als onderdeel van de 50e verjaardag. Op 1 maart 2022 zal Star Wars: Galactic Starcruiser zijn eerste officiële gasten onderdompelen in de wereld van Star Wars. Als onderdeel van deze allereerste vakantie-ervaring, worden gasten de helden van hun eigen verhaal tijdens een avontuur van twee nachten waar ze de wereld van Star Wars zien, voelen en beleven. Boekingen voor Star Wars: Galactic Starcruiser kunnen vanaf 28 oktober 2021 worden gemaakt. Ook geopend in 2022, als onderdeel van de historische transformatie van EPCOT, Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind. Het gezinsvriendelijke avontuur bevat een nieuwe achtbaan met karretjes die gestuurd 360 graden kunnen draaien om gasten op de actie te richten, inclusief de eerste achterwaartse lancering op een Disney-achtbaan.

MagicBand+

In 2013 introduceerde Walt Disney World de MagicBand, een revolutionaire manier om de gastervaring in de themaparken en resorts handiger en hands-free te maken. De volgende generatie MagicBand+ zal debuteren in Walt Disney World in 2022 en voegt nieuwe functionaliteit toe. Nadat een gast een Walt Disney World themapark betreedt, zal de MagicBand+ op verschillende momenten tot leven komen met verschillende kleuren verlichting, haptische trillingen en gebarenherkenning. De MagicBand+ zal gasten in staat stellen om nieuwe interactieve ervaringen te ontdekken in onder meer Star Wars: Galaxy’s Edge in Disney’s Hollywood Studios. Gasten kunnen ook de interactie aangaan met de ‘Disney Fab 50 Character Collection’, de gouden sculpturen verspreid over de themaparken van Walt Disney World. Beleef de avondshows op een nieuwe manier als gasten hun bandjes zien oplichten en een aanvulling zien op de magie in de lucht, tijdens de nieuwe ‘Harmonious’ in EPCOT en ‘Disney Enchantment’ in Magic Kingdom. De huidige MagicBands zullen ook beschikbaar blijven, samen met de gratis Disney MagicMobile service

Nieuwe muziek

‘The Magic Is Calling’, een inspirerend nieuw nummer speciaal geschreven voor de 50e verjaardag, is op verschillende manieren te horen tijdens de achttien maanden durende viering. Songwriter en muziekproducent Alana Da Fonseca en songwriter en producer Bobby Studley uit Nashville creëerden het originele nummer, in samenwerking met de bekroonde componist Emily Bear en zangfenomeen Journi. Da Fonseca en Studley’s popmuziekstijl, Bear’s orkestraties en Journi’s magische vocale uitvoering komen samen in het nummer dat tegelijk nostalgisch, inspirerend en eigentijds is. Het nieuwe nummer roept alle gasten op om mee te vieren, ook ‘s nachts wanneer de iconen in elk themapark veranderen in ‘Beacons of Magic’.

Nieuwe outfits

Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Katrien, Goofy, Pluto en Knabbel en Babbel hebben sprankelende nieuwe looks, op maat gemaakt voor deze speciale gelegenheid. Hoogtepunten van deze feestelijke ontwerpen zijn onder meer prachtig geborduurde impressies van het Kasteel van Assepoester, aangevuld met vuurwerk, en een brokaat van meerkleurige, kleurrijke en glinsterende stof – allemaal met gouden accenten.

Must do's voor een roadtrip in Florida

Boek zelf je verblijf in Florida!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten