Vier de 30e verjaardag van Disneyland Paris

Disneyland Paris

Inhoudsopgave

Disneyland Paris viert vanaf 6 maart haar 30-jarige jubileum! En onthult nu alvast de details van het verjaardagsfeest, waaronder nieuwe decoraties, nieuwe kostuums, nieuwe shows, de allereerste droneshow in een Disney Park en een modesamenwerking met Stella McCartney, en neemt de gasten mee naar het nieuwe tijdperk van Disneyland Paris.

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van Disneyland Paris wordt elke dag – meerdere keren per dag – een nieuwe show opgevoerd op Central Plaza in het Disneyland Park, voor het gerenoveerde Kasteel van Doornroosje. Het Kasteel van Doornroosje is na een 12 maanden durende renovatie mooier dan ooit.

Disney D-Light

Bij het vallen van de avond wordt aan de gasten een nieuw spectaculair betoverend moment aangeboden, voorafgaand aan een van de geliefde shows ‘Disney Illuminations’. Deze nieuwe pre-show, genaamd Disney D-Light, combineert videoprojecties, verlichte waterstralen, lichteffecten, mist, beroemde Disney liedjes en vooral een drone-choreografie om een extra vleugje magie te brengen rond het iconische gerenoveerde Kasteel van Doornroosje. Gevuld met speciale effecten, zullen de verschillende scènes het Kasteel transformeren als nooit tevoren.
Ter gelegenheid van het verjaardagsfeest, en voor een beperkte tijd, wordt een licht- en luchtshow uitgevoerd met 200 drones* om deze nieuwe pre-show in de avond op een onvergetelijke manier te eindigen. De drones zijn ontworpen met de hulp van de Europese expert Dronisos, officiële leverancier van technologische producten gevestigd in Bordeaux. Deze gesynchroniseerde drones vormen een sprankelende ‘30’ in de lucht recht boven het Kasteel van Doornroosje, terwijl het nieuwe themalied ‘Un monde qui s’illumine’ op de achtergrond wordt gespeeld. De soundtrack voor deze pre-show is op een andere manier gearrangeerd, om het nog betoverender te maken. Het is de eerste keer dat een Disney Park de drone-technologie gebruikt voor een dagelijkse buitenshow boven haar Kasteel. Deze innovatie is een nieuwe stap voorwaarts in de ontwikkeling van indrukwekkende en spectaculaire ervaringen voor gasten van Disneyland Paris, waar technologie de weg vrijmaakt voor betovering.

Zomer 2022

Naast het entertainmentprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor de 30e verjaardag, kunnen gasten genieten van de bestaande ervaringen met hun familie of vrienden. Ze kunnen meer dan 50 attracties ervaren of ze nu sensatiezoekers zijn, gepassioneerd door avonturen of betoverende reizen, er zijn attracties voor iedereen. Ook ‘Selfie Spots’ voor interactie met Disney Figuren, en vele shows zoals Mickey and the Magician, Disney Junior Dream Factory, Disney Stars on Parade maken deel uit van het feest, net als Disney Illuminations, dat gasten onderdompelt in Disney-, Pixar- en Star Wars-verhalen, uit het verleden en het heden. De shows beginnen in lente/zomer 2022.

Gardens of Wonder

Het Disneyland Park wordt de thuisbasis van de geheel nieuwe Gardens of Wonder. Dit zijn tien verschillende thematuinen voor het Kasteel van Doornroosje met 30 nieuwe kunstwerken. De kunstwerken zijn kinetische Disney en Pixar sculpturen die ‘tot leven komen’ en de natuur vieren en de diversiteit van geliefde Disney en Pixar Figuren belichamen, van Prinsessen tot Schurken. In de Garden of Asia zijn bijvoorbeeld beelden te zien van Baymax (Big Hero 6), Mushu (Mulan) en Sisu (Raya and the Last Dragon). De Gardens of Wonder bieden een betoverende promenade voor de gasten.

Disneyland Paris

Nieuwe gerechten

Vanaf 6 maart 2022 kunnen gasten als onderdeel van de 30e verjaardag genieten van meer dan zestig smakelijke gerechten met nieuwe vegetarische opties, waaronder een veganistische panini en een gezouten aardappelpureewafel, heerlijke desserts en exclusieve cocktails.

Exclusieve items

Met 63 themaboetieks is winkelen in Disneyland Paris een belevenis op zich. Voor de 30e verjaardag van het resort hebben de teams meer dan 350 nieuwe exclusieve items ontworpen. Dit is het grootste productontwikkelingsprogramma dat ooit in Disneyland Paris is uitgevoerd. Gasten kunnen een hele nieuwe collectie oogverblindende producten ontdekken die exclusief zijn gewijd aan de 30e verjaardag van het resort. Van verzamelobjecten in beperkte oplage tot sleutelhangers, 30e verjaardag plushes, iconische haarbanden en trendy sweatshirts. De komende maanden worden nieuwe collecties en producten, die zijn ontworpen in samenwerking met gerenommeerde merken, toegevoegd aan de merchandise-collecties van de 30e verjaardag in de boetieks. Binnenkort wordt er meer informatie bekendgemaakt.

Stella McCartney

Voor de 30e verjaardag van Disneyland Paris deed Minnie een beroep op de Britse ontwerper Stella McCartney om haar eerste broekpak te creëren dat gedragen zal worden in Disneyland Paris.

Disneyland Paris

Avengers Campus

De 30e verjaardag markeert ook de langverwachte opening van het nieuwe themagebied Avengers Campus, dat een groot onderdeel is van de transformatie van Walt Disney Studios Park. Vanaf zomer 2022 verzamelen Superhelden uit het MARVEL Universum zich in Avengers Campus. Ze nodigen gasten uit voor een gloednieuwe epische reis die bestaat uit heroïsche avonturen en missies om te vervullen, waardoor de avontuurlijke ervaring in het MARVEL Universum, dat begon met de opening van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel in 2021, wordt uitgebreid.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten