Frozen komt tot leven in Disneyland Paris

Frozen Disneyland Paris

Inhoudsopgave

Na de release in 2013 werd Frozen onmiddellijk een wereldwijd fenomeen. De avonturen van Anna, Elsa, Kristoff, Olaf en Sven kwamen al snel naar Disneyland Paris. Hetzelfde geldt ook voor Frozen 2.

Fans van alle leeftijden kunnen deelnemen aan een gloednieuwe ervaring met hun favoriete Frozen Figuren in Disneyland Paris van 11 januari tot en met 3 mei 2020. Tijdens Frozen Celebration in beide Disney Parken kunnen gasten genieten van een interactief avontuur met Anna en Elsa, Olaf ontmoeten en kijken naar Frozen Figuren die voorbijkomen op een nieuwe paradewagen.

Frozen 2: An Enchanted Journey

Slechts enkele weken na de première van Frozen 2 komt de film tot leven in het hart van het Disneyland Park. Vanaf 11 januari 2020 staan gasten oog in oog met hun favoriete personages. Anna en Elsa zijn te zien in hun nieuwe Frozen 2-kostuums. Speciaal voor deze gelegenheid is een heel nieuwe paradewagen ontworpen, met daarop de contouren van de mysterieuze Nokk, die al even te zien was in de trailer van de film. Olaf is samen met Anna te zien in een glazen boot en Sven staat aan de achterkant van de paradewagen. De Disney Figuren uit Frozen 2 en hun spectaculaire reis zullen jong en oud betoveren. Ze worden omringd door sierlijke dansers en begeleid door de nieuwe muziek uit de film.

Fun facts

  • De gloednieuwe paradewagen van Frozen 2 : An Enchanted Journey is 6 meter hoog en een van de grootste paradewagens van Disneyland Paris
  • Anna, Elsa, Olaf, Kristoff en Sven gaan mee op deze unieke reis en worden begeleid door een twintigtal dansers
  • De dansers dragen kostuums die speciaal voor deze gelegenheid zijn ontworpen door de creatieve teams van Disneyland Paris

Frozen Disneyland Paris

Frozen: A Musical Invitation

Op 17 november 2019 is in het Walt Disney Studios Park een geheel nieuwe show in première gegaan die in het teken staat van de eerste Frozen film. Tijdens Frozen: A Musical Invitation krijgen gasten gezelschap van hun favoriete personages midden in de iconische decors van de film. Frozen : A Musical Invitation is meerdere keren per dag te zien in Animation Celebration in het Walt Disney Studios Park. Prinses Anna is verheugd om de gasten uit te nodigen voor de grote première: het beroemde ijspaleis van Koningin Elsa opent voor het eerst voor iedereen haar deuren. Maar eerst leert ze iedereen enkele magische bewegingen om de magische krachten van haar zus te eren.

Dit gebeurt in de blokhut van Kristoff – met het typisch Noorse decor. Voor de allereerste keer is het rendier Sven te zien op een podium van Disneyland Paris. Kristoff gaat zelfs voor de gasten Reindeer(s) Are Better Than People zingen. Dan komt het grote moment waarop Anna groot en klein uitnodigt naar een nieuwe plek die direct uitkomt op een vertrek van het paleis van Elsa. Als ze het bekende Let it go zingt, mogen de gasten de bewegingen maken die ze net hebben geleerd. Zo kan het publiek zijn liefde betuigen voor Elsa en de bijzondere krachten die ze niet bekend wilde maken. Dit ontroerende moment wordt begeleid door het live gezongen lied Love Is An Open Door. Gasten kunnen ook Olaf ontmoeten in het Walt Disney Studios Park. Naast de nieuwe show biedt Animation Celebration fans de kans om oog in oog te staan met de guitige sneeuwpop uit het betoverende bos.

Frozen Disneyland Paris

Cijfers en feiten over de productie:

  • De muziek voor de show Frozen: A Musical Invitation is opgenomen in de legendarische studio’s van Abbey Road in Londen
  • Achter deze productie gaat een orkest van 68 musici schuil
  • De muziek van deze show duurt in totaal 23 minuten en is in minder dan 24 uur opgenomen
  • De voormalige attractie Art of Disney Animation is omgebouwd tot Animation Celebration en bevat nieuwe decors die speciaal voor deze show zijn ontworpen
  • Twee legendarische plekken uit de eerste Frozen-film zijn gereconstrueerd: de blokhut van Kristoff en Sven en het beroemde ijspaleis van koningin Elsa

Het hele jaar door Frozen in Disneyland Paris

De geliefde personages uit het koninkrijk van Arendelle worden de hele dag gevierd tijdens het nieuwe Frozen Celebration. Maar Frozen is het hele jaar door te beleven in Disneyland Paris. De beroemde Disney Stars On Parade eindigt elke dag met een hoogtepunt en een frisse wind. Als Elsa voorbij komt gebruikt ze haar magie om het te laten sneeuwen, terwijl haar zus Elsa en Olaf de schattige sneeuwpop toekijken.

Elke dag in Disneyland Paris eindigt met de Disney Illuminations avondshow, die plaatsvindt wanneer het Disneyland Park sluit. Het Kasteel van Doornroosje vormt het decor voor een adembenemende show met videomapping, waar onvergetelijke scenes uit de bekendste Disney-films worden geprojecteerd. Ook Frozen neemt een bijzondere plaats in met maar liefst twee unieke momenten, waaronder de beroemde scene waarin Elsa Let It Go zingt. Een liedje dat vaak uit volle borst wordt meegezongen door het publiek. Een prachtige ervaring die niemand onberoerd laat.

Ook in de voorstelling Mickey and the Magician in het Walt Disney Studios Park speelt Frozen een rol. Het publiek ziet hoe Mickey in de leer gaat bij beroemde Disney-tovenaren en is met stomheid geslagen door de adembenemende special effects. Mickey en de Frozen Figuren, Aladdin, Doornroosje, Belle en het Beest en vele anderen voeren hun fans mee in een wervelende reis door de magische wereld van illusie.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten