14 redenen waarom Miami nooit verveelt

Inhoudsopgave

Miami staat zonder twijfel op ons lijstje van leukste steden in de Verenigde Staten. En ook één van de meest diverse met vele, vooral Spaanstalige, invloeden. Miami verveelt nooit! Dit zijn de highlights die je niet mag missen.

1. Shoppen
Grote malls, met ijskoude airco tot heel gezellige winkelstraten met leuke terrasjes: Miami heeft het allemaal. The Dolphin Mall is één van de bekende grote overdekte namen, maar zeker niet de enige. Onze favoriet: de Lincoln Town Mall, een winkelstraat in South Beach, met alle leuke merken, van Urban Outfitters tot Macy’s, van de Apple Store tot hippe surfshops.

2. Sports
Zelf vakantiegangers die niet veel ophebben met sport zijn al gauw onder de indruk: een sportwedstrijd in de VS bezoeken is altijd en feest, voor het hele gezin! In Miami is dat niet anders. Op en top Amerikaans een relaxed is honkbal en dat kan bij de Florida Marlins en zij spelen hun thuiswedstrijden op het Marlins Ballpark met 37.000 zitplaatsen. Liever basketbal? Miami Heat speelt in de American Airlines Arena met 19.600 zitplaatsen. Kaartjes zijn online doorgaans vrij makkelijk te koop…

3. Cultuurwalhalla
Miami is vele musea rijk, en is ondanks het strandimago een echte stad voor cultuurliefhebbers! Neem het Miami Art Museum (miamiartmuseum.org) met kunst uit de jaren 1930 tot nu. Zeer bijzonder is het Phillip en Patricia Frost Museum of Science, 250.000 vierkante meter groot en interessant voor jong en oud. Bezoek vooral het enorme aquarium en het spectaculaire planetarium!

4. Beetje Cuba
Miami, dat is ook een beetje Havana! Er wonen veel Cubanen in Florida en zeker ook in Miami. Het centrum? Calle Ocho in Little Havana! Je waant je heel even in een heel ander stukje Amerika, en vergeet niet een Cuban Sandwich te eten, een soort rijk belegde tosti ham-kaas, maar dan groter!

5. Art Deco
Één van de klassiekers van Miami! Start bij het Art Deco Museum en ontdek al wandelend de art deco gebouwen van South Beach. Je kent ze wel, de kleurrijke gebouwen, echt bijzondere architectuur. Soms woonhuizen, maar vaak ook hotels! Dus als je een keer bijzonder wil overnachten!

6. Go green
Een prachtige botanische tuin die een blik geeft op de bijzondere flora van Florida. De Fairchild Tropical Botanical Garden telt 85 hectare vol met tropische planten, bloemen en bomen!

7. Design district
Wil je je vergapen aan echt hele dure winkels, of allicht misschien wat kopen? Ga dan naar het luxe design district! Alle exclusieve horloge- en kledingmerken hebben er een fraaie winkel en uiteraard is het ook leuk te kijken naar de rijke bezoekers en hun dure bolides die er wat kopen. Maar ze hebben er gelukkig ook wat meer betaalbare winkels en een kopje koffie lukt altijd wel om deze Rodeo Drive van Miami gade te slaan.

8. Place to be
South Beach is de ultieme Miami-must do! Het is wat toeristisch maar hier vind je het strandleven, de hippe restaurantjes, de dure clubs, de sterren en iedereen die het wil zijn. Ocean Drive is de straatnaam en je kunt er dag en nacht terecht voor la vida loca! Leuk lunchadres: News Cafe…

9. Afkoelen
Het ‘Venetiaanse zwembad’ is meer dan zomaar even zwemmen. Dit enorme ouderwetse zwembad is zo weggelopen uit een oude Hollywood film en ligt in Coral Gables. Kom bijtijds want het kan er druk zijn, maar een dagje zwembad zal nooit meer hetzelfde zijn.

10. Little Haïti
Naast heel veel Cubanen telt Miami ook veel inwoners met de roots in Haïti. Dat is vrij bijzonder en in tegenstelling tot Cuba zal je niet zo snel in dat land komen. Ga dan eens naar Little Haïti, een wijk in het noorden van Miami, een bijzondere plek vol couleur locale, en echt nog een ontdekking! Bezoek dan ook het Haïtiaanse Cultural Arts Alliance.

11. Lokaal geliefd
De wijk Coral Gables is een heel ander stukje Miami dan het beroemde South Beach maar zeker ook de moeite waard! Je vindt hier de universiteit en volop winkelmogelijkheden (Miracle Mile), waar de inwoners van de stad ook graag zelf komen. Een wat duurdere wijk met prachtige woningen en veel leuke restaurants! Tip: Het Coral Gables Hotel! Een van de meest bijzondere iconische hotels van de stad.

12. Must do excursie
Allicht wil je even de stad uit…zeker doen! Want er is een echte must do: het Everglades National Park ligt op een goed uur rijden en hier kan je met propellerboten varen door het moeras en alligators live zien. Spannend!

13. Fun op zee
Natuurlijk moet je het water op. In Miami kun je van alles doen. Ga met een cruiseboot langs de beroemde huizen van de inwoners (van Sylvester Stallone tot de Beckhams), of laat je aan een parachute hijsen en zie de wereld van achter een speedboat! Of als het wat mag kosten: een watervliegtuig of de helikopter. You only live once…

14. Festivals
Er is altijd wel wat te doen in Miami! Zeker als er een festival in de stad is. Er is het Miami International Film Festival (miamifilmfestival.com), het South Beach wine & food festival en het Coconut Grove Arts Festival in februari. Bekijk de site van www.miamiandbeaches.com voor de hele agenda!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten