4 redenen waarom Paraguay op jouw bucketlist hoort te staan

Ontdek de prachtige natuur van Paraguay

Inhoudsopgave

Iedereen kent landen als Argentinië, Brazilië en Peru, maar Paraguay is een relatief onbekende bestemming in Zuid-Amerika. Het voordeel hiervan is dat er weinig toeristen te vinden zijn en dat het ook een van de meest authentieke landen is van Zuid-Amerika. Het fascinerende land hoort een plekje op jouw bucketlist te krijgen en wij vertellen je waarom. #voorstraks.

1. Paraguay heeft leuke steden

In het zuiden van het land ligt de stad Encarnación. Deze koloniale stad is de perfecte uitvalsbasis voor als je meer van Paraguay wil zien, maar het is ook het pareltje van het zuiden. De locals noemen het niet voor niets La Perla del Sur. Encarnación heeft een prachtig oud plein, gezellige markten en een heerlijke rivierstrand aan de rivier Parana. Tegen de grens met Argentinië vind je de hoofdstad Asunción. Het is een van de oudste steden in Zuid-Amerika met prachtige gebouwen, waaronder het Palacio de los Lópes. Bezoek ook de kleurrijke wijk Loma San Jeronimo, de Panteon Nacional de los Heroes en geniet van de zonsondergang op La Costanera.

Bezoek de hoofdstad Asuncion
Asuncion

2. Het land heeft een verrassende natuur

Vanuit de stad Encarnación kun je gemakkelijk doorreizen naar het Ybycuí National Park. Ybycuí is een van Paraguay’s laatste subtropische regenwouden waar je nog in de dichte jungle kunt lopen vol kleine rivieren. De natuur is hier adembenemend en om de seconde vind je hier wel een waterval. Ben je voor een langere tijd in Paraguay? Bezoek dan de Iguazú Falls, de watervallen die de grens creëren tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Hoewel het grootste deel in Argentinië ligt, is het vanuit Paraguay zeker de moeite waard om naar de watervallen te gaan.

Huur hier een auto om het land te ontdekken

3. Paraguay heeft prachtige ruïnes

Eén van de hoogtepunten van Paraguay zijn de Trinidad ruïnes. Trinidad ligt in het noordoosten van de stad Encarnación, vlakbij de grens met Argentinië en het is echt de plek die je niet mag overslaan tijdens je reis. Hoewel Trinidad op de UNESCO World Heritage lijst staat, is het hier vrij rustig waardoor je fantastische foto’s kunt maken. Vergeet niet de Jesus de Tavarangue te bezoeken. Deze ruïnes liggen op ongeveer 12 kilometer afstand van de Trinidad ruïnes. Combineer deze twee prachtige ruïnes met elkaar en ontdek de rijke geschiedenis van de Europese Jezuïeten.

Ontdek de geschiedenis van de ruines van Trinidad
Trinidad

4. Je vindt hier een groot stuk onbevolkt gebied

In het noordwesten van Paraguay ligt het gebied de Gran Chaco, wat zestig procent van Paraguay beslaat. Het staat bekend als één van Zuid-Amerika grootste stukken onbevolkt en droog gebied. Er komen hier weinig toeristen, waardoor je in alle rust kunt genieten van de natuur. Wel kun je hier Mennonieten gemeenschappen tegenkomen en Indiaanse stammen. Het voelt alsof je terugreist in de tijd. Bezoek de Filadelfia waar je Mennonieten tegenkomt. Wie weet spot je onderweg nog wilde dieren als poema’s, tapirs en jaguars.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten