5x culinair genieten in Utrecht voor bij je thuis

De prachtige stad Utrecht

Inhoudsopgave

Helaas kunnen we niet meer genieten van een heerlijk wijntje en lokale gerechten in het buitenland, maar we kunnen het wel in huis halen! Vandaag in de spotlight: vijf heerlijke restaurants waar je culinair kunt genieten, maar dan voor thuis. Met vandaag: de prachtige stad Utrecht.

1. Proef de Franse keuken bij restaurant Noir

Restaurant Noir in Utrecht is een restaurant met heerlijke Franse gerechten en een uitgebreide selectie aan wijnen en bieren. In het restaurant zelf zie je de Franse invloeden, nu brengen zij die ook bij jou thuis. Elke dag is er een verschillend menu om te proeven dat ze met liefde bereiden.

2. Geniet van de Aziatische keuken bij Eetcafé Lombok

Woon jij in het postcode gebied 3531 en 3532 in Utrecht? Dan heb jij geluk, want jij kunt de lekkerste gerechten bestellen bij Eetcafé Lombok. Tot aan de voordeur brengen zij je heerlijke gerechten. Wat dacht je van een gele viscurry met groentes, de biologische lombokburger of een malfatti van geitenkaas en spinazie? Vergeet niet de heerlijke springrolls als voorgerecht of een cheesecake als toetje!

Geniet van de Aziatische keuken in Utrecht
De Aziatische keuken

3. Smul van Aziatische gerechten van Bananas

Nog een heerlijk Aziatisch restaurant in Utrecht is Bananas. Het restaurant aan de Twijnstraat is open voor afhaal, waardoor je thuis kunt smullen van de lekkerste springrolls, dumplings en pindasoep met kokos. Daarnaast maken zij gerechten die je thuis zelf kan afmaken, zoals dumplingsoep en wontonsoep. Tip: bestel verschillende gerechten en deel deze met je partner. Zo kun je meerdere dingen proeven!

4. Waan je in festivalsferen bij Loaded

Bij Loaded zijn ze niet vies van een festival en de lekkere happen die hierbij horen. Het hele jaar door kun je hier genieten van de festival-stijl gerechten en streetfood. Zo vind je hier gerechten die je in de straten van Barcelona kunt proeven, maar ook gerechten een van de vele food festivals in Nederland. Bestel er een homemade limonade bij en zet een festivalmuziekje aan terwijl je geniet het lekkers.

Proef Streetfood in Utrecht
Streetfood

5. Probeer mediterraanse gerechten bij ZIES

ZIES is een mediterraanse wijnbar, bistro en boutique hotel in Utrecht. In de Bistro serveren ze normaal heerlijke Gourmet Tapas, gemaakt in een Spaanse houtskooloven. Nu kun je hier huisgemaakte croquettas en mediterraanse gerechten bestellen, zoals Libanese kippendij, stoof van zeeduivel en gamba en een kaasplankje met heerlijke soorten kazen.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten