8x de beste spots voor je vakantie op Aruba

8x de beste spots voor je vakantie op Aruba

Inhoudsopgave

Aruba verveelt nooit. Een drankje doen, lekker eten, relaxen of er juist op uit gaan: deel jouw verblijf op eiland helemaal naar eigen wensen in. Inspiratie opdoen? Wij helpen je alvast met een aantal van de beste spots.

#1 Druif Beach
Direct verbonden aan het kilometerslange Eagle Beach, maakt dat ook Druif Beach een prachtig, wit zandstrand is. Het ligt niet ver van Oranjestad, maar is daarmee nog geen drukke plek. Er bevinden zich verschillende resorts en relaxen is mogelijk bij de vele strandhutten.

#2 Mangel Halto
Om te zonnen en te snorkelen, ga je naar Mangel Halto. Ook kajakken is hier mogelijk, allemaal door het ondiepe water. Daardoor is het ook perfect om met kinderen te bezoeken. Bij de rand van het rif, op loopafstand van het strand, kun je hier duiken tot zo’n 30 meter diepte.

#3 The Old Cunucu House
Voor authentiek Arubaans eten zit je goed bij The Old Cunucu House. In dit sfeervolle restaurant bij Palm Beach vind je de lekkerste zeevruchten en hun specialiteit: keeshi yena, een kippastei met kaas. Je kunt er terecht voor zowel lunch als diner.

#4 Bewonder de rotsformaties
Opvallend in het vlakke landschap zijn de rotsformaties. Neem een kijkje bij Ayo en Casibari. Voor de mooiste uitzichten over Aruba ben je hier op de goede plek. Het gebied werd door de oorspronkelijke bewoners beschouwd als heilig.

#5 Breng de dag door met flamingo’s
Eigenlijk een privé eiland voor de gasten van het Renaissance Resort & Casino, maar met een dagpas (125 dollar) kan ook jij naar Renaissance Island. Een van de stranden is het thuis van flamingo’s. Om de pas voor het eiland te verkrijgen, kom je op de dag zelf in de ochtend naar de receptie. Wees er op tijd bij! Kinderen zijn welkom op het eiland, maar niet bij de flamingo’s.

#6 Aruba West Deck
Voor de lekkerste cocktails van het eiland ga je naar West Deck. Je hebt er ruime keus. Vooral de Margarita’s zijn er heerlijk. Ook voor lunch en diner kun je er terecht. Gelegen aan het water zit je op een prachtige locatie.

#7 Local Store
Voor de lokale snacks en biertjes zit je bij Local Store goed. Bekend om hun chicken wings en de burgers. Er hangt een prettige, relaxte sfeer en hier en daar zit een local. Iedere vrijdag is het er feestavond, mis die dus zeker niet!

#8 Matthew’s Beachside Restaurant
Hier kun je de hele dag door terecht voor heerlijk eten op Manchebo Beach. Met een uitgebreide kaart is er voor ieder wat wils. Zeevruchten, Italiaans, vleesgerechten: er is van alles. Ook zijn er verschillende thema-avonden, zoals een Italiaanse- en een karaoke avond. Voor koppels is er een romantisch diner voor twee met geweldig uitzicht te reserveren.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten