8x Tsjechische bestemmingen vanuit huis

8x Tsjechische bestemmingen vanuit huis

Inhoudsopgave

Droom even weg en ga virtueel op vakantie in Tsjechië. Vanuit huis kun je enkele prachtige Tsjechische bestemmingen ontdekken via een 360 virtuele tour. Deze rondreis door Tsjechië is alvast mooie reisinspiratie voor als het reizen straks weer mogelijk is.

1. Op bezoek in Karlovy Vary

De West-Boheemse stad Karlovy Vary (Karlsbad) is een ideale bestemming om de rondreis door Tsjechië te starten. De stad is bekend vanwege haar heilzame waterbronnen, waar veel medische spabehandelingen op gebaseerd zijn. Tijdens een wandeling op de Vřídelní kolonáda, een prachtige zuilengalerij, kun je de bronnen bekijken en het warme water proeven. De stad ligt in een bosrijke omgeving en er zijn enkele mooie uitzichtpunten, zoals Petrova výšina (498 m). Andere attracties in Karlovy Vary die je vanuit huis kunt bezoeken zijn het Moser museum, de Russische orthodoxe kerk van St. Pieter en Paulus, de Mlýnská kolonáda en Grand Hotel Pupp. Dit hotel fungeerde als filmlocatie voor de James Bond film Casino Royale. Maak een virtuele wandeling door de eetzaal van dit hotel en bewonder de ontvangsthal.

2. Natuurpracht in Boheems Zwitserland

Het Nationale Park Boheems Zwitserland kun je online bezoeken. Bekijk de panoramische beelden van de Edmundkloof ook wel Tichá of Stille kloof genoemd en de Pravčická brána. Het is de grootste natuurlijke zandsteenbrug van Europa en tevens het mooiste natuurverschijnsel in Tsjechië. De virtuele tour biedt je de optie om de rotsbrug van onderen te bewonderen. Ook kun je zien hoe de omgeving eruit ziet in de zomer en winter. Verstopt bij de Pravčická brána ligt het Adelaarsnest. Een houten complex, versierd met rode daken en een bogengalerij, gebouwd om de eerste toeristen van adel te verwelkomen.

8x Tsjechische bestemmingen vanuit huis
St. Barbarakathedraal

3. Stedentrip Kutná Hora

In het Midden-Boheemse stadje Kutná Hora, op een uurtje rijden van Praag, valt de St. Barbarakathedraal gelijk op. Dit enorme gotische bouwwerk kun je vanuit huis bekijken, zowel de buiten- als binnenkant. Je kunt zelfs de kathedraal in de avond zien als deze verlicht is. De stad Kutná Hora werd rijk door de zilvermijnen en de kathedraal is gebouwd ter ere van St. Barbara, de beschermheilige van de mijnwerkers. Een andere kerk die je virtueel kunt bezoeken is de bekende bottenkerk in de wijk Sedlec.

4. Rondleiding in Litomyšl

In het romantische stadje Litomyšl waan je in Italiaanse sferen. De virtuele rondleiding laat je het historische centrum zien met de kleurrijke huizen, de kloostertuin waar tevens de Piaristen-kerk is gelegen en chateau Litomyšl. Dit prachtige renaissance chateau met sgraffito-decoratie is UNESCO Werelderfgoed. Het is één van de mooiste monumenten in deze stijl ten noorden van de Alpen.

8x Tsjechische bestemmingen vanuit huis
Chateau Vizovice

5. Bezoek aan chateau Vizovice

In het kleine dorpje Vizovice in Oost-Moravië ligt het laatbarokke chateau Vizovice. Met de virtuele tour kun je het kasteel online bewonderen net als het interieur. De representatiezaal is de mooiste, maar ook de tuin is een online bezoekje waard. Het panoramische beeld van het kasteelpark met vijver brengt gelijk rust en kalmte in huis.

6. Romantisch Mikulov

Het romantische stadje Mikulov ligt vlakbij de Oostenrijkse grens in de wijnstreek van Tsjechië. Het is één van de mooiste regio’s van Tsjechië en een populaire bestemming onder toeristen. De glooiende heuvels lijken op de Italiaanse regio Toscane, vandaar dat de regio ook wel Moravisch Toscane wordt genoemd. Dit keer hoef je geen lange reis te maken, maar kun je direct vanuit huis de mooie plaats Mikulov bezichtigen. Je kunt naar de top van de Heilige Heuvel gaan waar een kruisweg naartoe gaat. Het is tevens mogelijk een kijkje te nemen bij het stadsplein, in de Dietrichstein tombe of bij het grootste wijnvat van Tsjechië gelegen in het chateau van Mikulov.

8x Tsjechische bestemmingen vanuit huis
Telč

7. Cultureel stedenbezoek Telč

Wandel door de straten van Telč vanaf je stoel. Het kleine charmante stadje wordt met recht de parel van Moravië genoemd. Je kunt virtueel het pittoreske plein Náměstí Zachariáše z Hradce bewonderen met de vele huizen in pasteltinten. Het historische centrum van Telč staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst. Bezoek ook even het kasteel van Telč. Het renaissance kasteel heeft een schitterende binnenplaats en kamers, waaronder de ridderzaal. Vanaf de uitzichttoren Oslednice kun je online de omgeving bekijken.

8. Familievriendelijk Lipno

Het Lipnomeer is het grootste meer van Tsjechië en wordt daarom ook wel de zee van Tsjechië genoemd. Families komen hier graag vanwege de vele (water)activiteiten. Ook virtueel kun je een reisje maken naar Lipno. Bekijk het meer, de spannende roddelbaan en het aquapark. Ten zuiden van het Lipnomeer ligt de ruïne Vítkův hrádek waar je vanaf de uitzichttoren een prachtig panorama hebt over de omgeving.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten