Ardennen en zijn knusse dorpjes en mooie natuur

Ontdek het dorpje Dinant in de Ardennen

Inhoudsopgave

Een weekendje in de natuur is dichterbij dan je denkt. In ongeveer 3,5 uur rijden vanuit Utrecht ben je al in de Belgische Ardennen. Hier kan je prachtige wandelingen maken door natuurgebieden en knusse dorpjes bezoeken. Ga overnachten op een van de vele campings of in een hotel in de stad en verken de omgeving van de Ardennen.

Maak een wandeling langs de Ninglinspo

In het zuiden van de Ardennen ligt de Ninglinspo, de enige bergrivier van België. Je kunt hier prachtige wandelingen maken langs de rivier. Hierdoor verken je het bosrijke gebied vol met rivieren en watervallen en wandel je over rotsen, bruggen en kleine dammen. Trek stevige wandelschoenen aan en maak deze avontuurlijke wandeling!

Bezoek het pittoreske stadje Dinant

Aan de oever van de Maas vind je het pittoreske stadje Dinant. Gelegen aan de Maas en omringd door rotsen is Dinant een bijzondere plek in de Ardennen dat je zeker moet bezoeken. Pak bijvoorbeeld de kabelbaan naar de citadel van Dinant, waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Maak ook een wandeling door de stad en eindig bij Maison Leffe. Hier ontdek je alles over de geschiedenis van het Leffe-bier en kun je genieten van een lekker, koud biertje.

Het kleurrijke dorpje Dinant
Dinant

Fiets door de natuurlijke moerassen in de Ardennen

In het Natuurpark de Hoge Venen-Eifel kun je mooie wandelingen of fietstochten maken. Het gebied is ongeveer 5000 hectare groot en het is dan ook een aanrader om hier langer te verblijven om zo het Natuurpark te ontdekken. Je vindt hier veel natuurlijke moerassen, waarin je veel zeldzame plant- en diersoorten tegenkomt. Het is een vrij rustige plek in de Ardennen, dus ideaal om even tot rust te komen!

Ontdek het historisch dorpje Bouillon

In het plaatsje Bouillon aan de Semois heb je een prachtig middeleeuws stadje. Hier vind je een gigantische burcht waar je doorheen kan lopen. Beklim ook de torens voor een prachtig uitzicht over de stad. Na deze klim is het tijd om de plaatselijke brouwerij te bezoeken, een drankje te pakken op het terras of om door de straten te struinen van het oude stadje.

Het middeleeuws stadje Bouillon
Bouillon

Wandel door de vallei van de Hoëgne

De Hoëgne is een zijrivier van de Vesder. Door de vallei van de Hoëgne kun je prachtige wandelingen maken. Je kunt een wandelpad kiezen van 8 kilometer, maar ook van 12 en zelfs 21 kilometer. Tijdens de wandeling kom je verschillende watervallen tegen en ga je over bijzondere bruggetjes. Deze sprookjesachtige plek is een aanrader tijdens je verblijf in de Ardennen.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten