Aruba: ontdek Oranjestad en Sunrise City

Aruba: ontdek Oranjestad en Sunrise City

Inhoudsopgave

Op een kleine negen uur vliegen ligt het zonovergoten eiland Aruba. Het binnen het Koninkrijk der Nederlanden zelfstandige eiland staat bekend als ‘One Happy Island’. Voyago.nl neemt je mee langs twee bijzondere steden, waar je reizigershart harder van gaat kloppen.

Kleurrijke cultuur
Op Aruba komen meer dan 90 verschillende nationaliteiten samen en dat zie je terug in Oranjestad. De hoofdstad is een mix van oude en nieuwe stijlen, maar ook hier wordt de smeltkroes van de samenleving prachtig zichtbaar. Schitterende achttiende-eeuwse koloniale panden in een palet aan vrolijke kleuren worden afgewisseld met luxe winkels, hippe restaurants en exclusieve clubs. De stad wordt ook wel het Las Vegas van de Caribbean genoemd. Tientallen met neon gekleurde casino’s verwelkomen bezoekers aan de brede boulevard die gesierd wordt door luxe jachten.

Oranjestad is tevens dé haven voor cruiseschepen. Wil je meer weten over het ontstaan van Aruba? Bezoek dan het Museo Historico Arubano in de voormalig militaire vesting Fort Zoutman, waar elke dinsdag het Bon Bini Festival wordt gehouden op de binnenplaats van het fort. Arubanen in traditionele kostuums vertonen hun danskunsten op lokale muziek en laten je kennismaken met het echte Aruba. Voor reizigers die op zoek zijn naar nog meer cultuur, zijn er ook het archeologisch museum en het Aloë Vera museum. Aloë is namelijk het belangrijkste exportproduct van Aruba.

Sunrise City
Sint Nicolas, met als bijnaam Sunrise City, is de tweede grote stad van Aruba en ligt op negentien kilometer ten zuiden van Oranjestad. De stad is volgens de Arubanen de bakermat van het Caribische carnaval. Carubbian Festival is een ware trekpleister en een goede reden voor een bezoek aan San Nicolas. De hoofdstraat van San Nicolas transformeert tijdens dit festival in een openluchttheater, compleet met Arubaanse carnavalsshow en kraampjes met lokale lekkernijen, souvenirs en andere snuisterijen. Sint Nicolas kent een van de mooiste stranden van het hele eiland, Baby Beach. Deze fotogenieke halvemaanbaai is gezegend met witte zandstranden en een helderblauwe zee.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten