Beat Blue Monday met een vakantie op Bonaire

Beat Blue Monday met een vakantie op Bonaire

Inhoudsopgave

De vakantie lijkt ver weg, de dagen zijn nog donker en het weekend is achter de rug. Vandaag is de meest deprimerende dag van het jaar, ook wel Blue Monday. Voel jij vandaag treurig of neerslachtig? Daar hebben wij de volgende oplossing voor: Bonaire!

Bonaire behoorde een aantal jaar geleden tot de Nederlandse Antillen, nu is het een bijzondere gemeente binnen Nederland. Het water rondom het eiland is erg populair onder duikliefhebbers. Het Bonaire National Marine Park kent prachtige tropische vissen die leven in honderden hectare aan koraal. Onder duikers staat dit reservaat bekend als een van de beste duiklocaties ter wereld.

Uiteraard komen niet alle toeristen voor de onderwaterwereld naar Bonaire. Gelukkig heeft het eiland voor die toeristen ook genoeg te bieden. In het noorden van het eiland ligt het Washington Slagbaai Nationaal Park, een beschermd natuurgebied. Het gebied staat vol met tropische planten en er zijn heel veel vogelsoorten te vinden. De meest kenmerkende voor het eiland is de flamingo. Bonaire is dus echt een eiland voor natuurliefhebbers en voor toeristen die heerlijk tot rust willen komen.

Stadsleven
De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk, de stad die een dorpse sfeer uitademt telt meer dan 12.000 inwoners. De naam van de stad is afgeleid van het aanwezige koraalrif, wat vlakbij de stad ligt. Je klanten kunnen cultuur opsnuiven door een wandeling te maken door de Kaya Grandi, waar kleurrijke huizen het beeld bepalen.

Andere bezienswaardigheden in de stad is het Wilhelminaplein. Door de vele bankjes en aanwezigheid van schaduw door de bomen is dit een plek waar ook de lokale bevolking graag komt. Op het plein staat een obelisk, een Nederlands monument. Toeristisch gezien is Kralendijk een belangrijke plaats, veel hotels, bezienswaardigheden, restaurants en winkels zijn gelegen rond deze plaats.

Bijna alle kroegjes in de stad organiseren wel iets leuks. Zo kun je genieten van jazz, bleus en rocknummers in de Little Havana club. Kan je uit je dak gaan bij Karel’s Beach bar. Is het elk weekend happy hour bij de Spice Beach Club en meezingen met livemuziek in het City cafe. Bonaire heeft geen discotheken, maar de jongeren van het eiland treffen elkaar in de vele bars en cafe’s in en om Kralendijk.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten