Bezienswaardigheden in Rome die je gezien moet hebben

Inhoudsopgave

Een stedentrip naar Rome is altijd een goed idee. Het is een droombestemming van velen door de combinatie van prachtige oude gebouwen en de fantastische Italiaanse keuken. Eet het lekkerste Italiaanse ijs terwijl je wandelend deze 7 bezienswaardigheden ontdekt.

1. Bezoek het monument het Colosseum

Het icoon van Rome mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Het amfitheater dat is gebouwd in de eerste eeuw na Christus was het grootste theater van het hele Romeinse Rijk. Hier werden de gladiatoren gevechten gehouden waarbij ze met elkaar of met dieren moesten vechten. Nu is de ruïne een prachtig monument van de oude tijd.

2. Wandel door het oude centrum van Rome

Om de hoek van het Colosseum vind je het Forum Romanum. Voorheen werd dit moeras gebruikt als begraafplaats, waarna de Romeinen er een marktplein van maakten. Uiteindelijk werd het Forum het centrum van de Romeinse cultuur. Door aardbevingen en plunderingen is er veel verloren gegaan, waardoor het nu een prachtig ruïne is.

3. Ga naar het kleine land Vaticaanstad

Midden in Rome ligt het kleinste land ter wereld, Vaticaanstad. Het is de plek waar de Paus woont en waar je prachtige gebouwen vindt. Neem de tijd om het land te ontdekken, want het is hier vaak druk. Zorg er ook voor dat je schouders én knieën altijd bedekt zijn, zodat je overal naar binnen kunt. Het is namelijk zonde als je nergens naar binnen mag, want het is hier prachtig.

Bezoek het kleine land Vaticaanstad
Vaticaanstad

4. Bezoek het Sint Pietersbasiliek

Een van de mooiste gebouwen die in Vaticaanstad staat, is het Sint Pietersbasiliek. Een lange tijd was dit de grootste kerk ter wereld, maar tegenwoordig is het een toeristisch monument. Ondanks de drukte is het zeker een goed idee om binnen een kijkje te nemen.

5. Beklim de treden van Piazza di Spagna

Het Spaanse Plein in Rome is bekend door de beroemde Spaanse trappen. De 138 treden leiden je naar de Franse kerk Trinitá dei Monti. Vooral in de lente zijn de trappen erg mooi doordat het wordt omringd door bloemen. Bewandel de 138 treden naar boven en geniet van het uitzicht!

Beklim de trappen van Piazza di Spagna
Piazza di Spagna

6. Laat je verrassen door het Pantheon

Midden in een woonwijk vind je het prachtige Pantheon, een tempel uit 125 na Christus. Het is ondanks de drukte zeker een bezoekje waard. Wandel door het gebouw en loop door naar het midden. De tempel is namelijk wereldberoemd door de bolle koepel met een gat in het midden van het gebouw. Men zegt dat als je in het licht staat en er duivenpoep op je hoofd komt, je onsterfelijk wordt.

7. Gooi een muntje in de Trevifontein

Romantischer kan het niet in Rome. De Trevifontein is enorm en prachtig door de witte beelden en het knalblauwe water. Legendes zeggen dat als je een muntje in je rechterhand over je linkerschouder in het water gooit, het je terug brengt naar Rome. Gooi je twee muntjes tegelijkertijd, dan ontmoet je de liefde van je leven. Het gooien van drie muntjes wordt bekroond met het huwelijk.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten