Bucketlist: eilandhoppen in de Seychellen

Bucketlist: eilandhoppen in de Seychellen

Inhoudsopgave

Als je een willekeurige reiziger naar een lijstje met droombestemmingen vraagt, zal de Seychellen er waarschijnlijk tussen zitten. En dat is niet zo gek, deze bestemming staat garant voor witte parelstranden, aangename temperaturen en leent zich uitstekend om rond te reizen.

De Seychellen bestaat uit 115 verschillende eilanden en is daarom perfect voor eilandhoppen. Zowel met het vliegtuig als per boot is het mogelijk om van het ene naar het andere eiland te reizen. Tijdens de maximaal anderhalf uur durende boottocht heb je de kans om kennis te maken met een van de vele zeedieren. Duurt dit toch iets te lang en wil je graag een schitterend uitzicht van bovenaf? Kies dan voor een van de vele vliegtuigjes die je razendsnel op de plaats van bestemming brengen.

Mahé
Mahé is het hoofdeiland van de Seychellen en ligt in het noordoosten van de eilandengroep. Het is meestal het eerste eiland waar je kennis mee maakt, omdat sinds 1971 het internationale vliegveld op dit eiland is geopend. Het hoogste punt van de Seychellen bevindt zich op dit eiland, Mahé heeft bergen van meer dan 900 meter hoog. Dit bergachtige gebied met prachtig begroeide hellingen is perfect voor wandeltochten.

Daarnaast is ook duiken een must, vanuit Mahé vertrekken er elke dag bootjes naar de mooiste duikplaatsen van de eilandengroep. De hoofdstad Victoria is een mengelmoes van verschillende Europese, Afrikaanse en Indiase culturen en kent vele bezienswaardigheden. Tijdens een bezoek aan de markt maak je pas echt kennis met het eiland. De lokale bevolking probeert hier honderden producten te verkopen.

Uitzicht vanaf Mount Copolia in het zuidoosten van Mahé, Seychellen met de hoofdstad Victoria op de voorgrond.

Het tweede grootste bewoonde eiland is Praslin. Op dit eiland vind je planten en dieren die nergens anders ter wereld te vinden zijn, omdat Praslin het meest vruchtbare eiland van de Seychellen is. Op alle stranden van het eiland kan er perfect worden gezwommen, gesnorkeld of gedoken, met name op Anse Lazio. Wie het eiland zelf wil ontdekken kan voor weinig geld een auto of een fiets huren. Vanuit Praslin kan je doorreizen naar Curieuse Island waar ongeveer 500 landschildpadden leven.

La Digue
Vlak naast Praslin ligt het eiland La Digue, ook dit eiland staat bol van de mooiste stranden en zeldzame natuur. Een van de trekpleisters is het beschermde vogelgebied La Digue Veuve Réserve. Dit gebied is speciaal voor de paradijsvliegenvanger, een vogel waar er nog maar 100 van in leven zijn. De ideale manier om het eiland te ontdekker is per fiets, dat kan gemakkelijk en veilig omdat er maar tien auto’s tegelijk op het eiland aanwezig mogen zijn.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten