Canarische eilanden: ideale bestemming voor de herfstvakantie

Inhoudsopgave

De zomervakantie is net achter de rug, maar de herfstvakantie komt er al gauw weer aan. Wil je heerlijk nazomeren, maar heb je nog geen keuze kunnen maken? Bezoek dan de populaire Spaanse vakantiebestemming, de Canarische eilanden. Voyago heeft speciaal voor jou uitgezocht waarom de Canarische eilanden dé perfecte bestemming is voor jouw last minute herfstvakantie. Bekijk hieronder onze lijst met 12 redenen. 

1. Hele jaar door zon

Dit is misschien wel één van de belangrijkste redenen om nu nog een last minute vakantie te boeken naar de Canarische eilanden. Door het klimaat op de Canarische eilanden kun je het hele jaar door zon verwachten. De temperaturen liggen in het najaar rond de 25 graden overdag, dus ook dan kun je heerlijk bijkomen op het strand. 

Het eiland Tenerife

2. De mooie natuur

De verschillende eilanden bieden diverse mogelijkheden om te ontdekken voor natuurliefhebbers. Zo kun je bijvoorbeeld op La Palma, het groenste eiland van de Canarische eilanden wandelen door de mooie landschappen. Of ontdek op Lanzarote de maanlandschappen en vulkanische gebieden. Benieuwd naar hoe woestijnlandschappen eruit zien? Kies dan voor Fuerteventura

3. De prachtige stranden 

Op de Canarische eilanden zijn er heel veel prachtige stranden te vinden. Ook verschillen deze stranden van elkaar, waardoor je niet overal hetzelfde uitzicht tegenkomt. Je vindt er mooie witte zandstranden, maar ook heel veel zwarte lavastranden door de vulkanische achtergrond van de eilanden. Leuk om een keer te zien! 

4. Betaalbare aanbiedingen 

Een vakantie naar een mooie bestemming hoeft niet altijd duur te zijn. Er zijn vaak aanbiedingen voor een herfstvakantie naar de Canarische eilanden. Zo kun je bij ons ook voor een mooi bedrag al op één van de zonnige eilanden zitten. Zo kun je kiezen uit populaire bestemmingen als Playa del Ingles op Gran Canaria of Costa Adeje op Tenerife.

5. Shoppen

Voor de shopliefhebbers zijn er op de Canarische eilanden genoeg verschillende winkels te vinden. Ook kun je hier producten tegen een lage prijs krijgen, doordat ze hier de laagste belasting hebben in Europa. Ideaal dus om een leuke souvenir te scoren!

6. Markten

Naast de vele winkels die er te vinden zijn op de Canarische eilanden, zijn er ook veel markten die jouw vakantie compleet maken. Overal op de Canarische eilanden zijn er elke zondag wel openluchtmarkten te vinden. Op deze markten kun je specialiteiten van de eilanden en zelfgemaakte souvenirs vinden. Zo vind je op Tenerife en Gran Canaria een vlooienmarkt. 

7. Leuke dorpjes om te bezoeken

Naast de vele mooie stranden en het prachtige weer, hebben de eilanden ook meer te bieden. Zo hebben de Canarische eilanden veel leuke dorpjes die je kunt ontdekken tijdens jouw vakantie. Zo heb je hier een aantal dorpjes die je kunt bezoeken op de Canarische eilanden: 

8. Lekker eten 

Je kunt op de Canarische eilanden ook terecht voor lekker eten. Proeven van de lokale specialiteiten mag zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie. Zo kun je een variatie aan gerechten verwachten met vis. Ook moet je mojo geproefd hebben tijdens een bezoek aan de Canarische eilanden. Dit populaire sausje is gemaakt op basis van olie en azijn, waarvan je verschillende varianten hebt. Naast deze specialiteiten zijn de eilanden de perfecte plek om te genieten van onbeperkt tapas, wie wilt dat nou niet? 

9. Ideaal voor het hele gezin

Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Naast dat de Canarische eilanden zich niet bevinden op een verre vliegafstand, hebben ze ook genoeg te bieden voor gezinnen. Zo kun je op Las Palmas een tour maken in de bus, waarbij je langs alle bezienswaardigheden komt en kan uitstappen om deze te bekijken. Op Fuerteventura kun je het Acua waterpark vinden, welke ook een aparte kindergedeelte heeft. Tenerife heeft het Teide National Park waar je veel wilde dieren kunt bekijken. Kortom de kinderen zullen zich ook zeker niet vervelen tijdens hun herfstvakantie op de Canarische eilanden. 

10. Veel eilanden om uit te kiezen 

De eilandengroep bestaat uit de populaire bestemmingen: Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura. Verder heb je ook nog de eilanden La Palma, El Hierro en La Gomera. Deze laatste drie bestemmingen zijn ideaal voor wandelaars, natuurliefhebbers en als je op zoek bent naar ontspanning. Zo is er voor ieder wel een eiland dat past bij de wensen en behoeftes. 

11. Goede bestemming om te surfen

Voor de surfliefhebbers is dit een paradijs waar liefhebbers uit heel Europa naar toe gaan. Doordat de Canarische eilanden lange dagen hebben met veel zon, een prettig klimaat en onbeperkte surfstranden is dit een ideale bestemming om te surfen voor het hele jaar. 

12. Prachtige cultuur

De cultuur die er heerst op de Canarische eilanden is heel mooi. Zo heerst er een vriendelijke cultuur op de eilanden en hebben ze veel respect voor de natuur. Ook is er voor de cultuurliefhebbers veel tradities en kunst terug te vinden op de eilanden. Je kunt bijvoorbeeld op Gran Canaria verschillende musea bezoeken. 

Ben jij ook zo enthousiast geworden na het lezen van deze blog? Boek dan nu jouw herfstvakantie op onze website en ontdek de Canarische eilanden.   

Lindsay Margarita

Lindsay Margarita

Hi! Ik ben Lindsay en ik loop momenteel stage bij Voyago. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te reizen en ik kijk er erg naar uit om meer nieuwe plekken te ontdekken. Mijn favoriete vakantiebestemmingen zijn dan ook de tropische eilanden Sint Maarten en Bonaire.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten