Ik heb een voucher van d-reizen, wat nu?

d-reizen voucher

Inhoudsopgave

D-reizen is deze week failliet verklaard. Heb jij een voucher van d-reizen? Geen paniek deze is namelijk gedekt door het Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Je bent je geld dus niet kwijt!

SGR gaat nu, in overleg met de aangestelde curator, alle benodigde informatie verzamelen die nodig is om klanten die bij of via d-reizen een reis hebben geboekt te helpen. Mocht je dus een voucher hebben, dan is die gedekt. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over de faillissement van d-reizen.

SGR

Zodra SGR inzicht heeft in alle informatie, zullen zij de klanten van d-reizen individueel informeren. Wacht geduldig af en houd de website en social media van SGR in de gaten voor de laatste updates. Op dit moment beschikt SGR niet over jouw gegevens. Ze kunnen om die reden individuele vragen niet beantwoorden via de e-mail of telefoon. Klanten van d-reizen krijgen van SGR een uitnodiging om een claim in te dienen. Heb je een reisvoucher in jouw bezit? Dan dien je deze pas in nadat je een bericht van SGR hebt ontvangen.

Hoe werkt het precies?

Als je reisorganisatie failliet gaat voordat je je voucher hebt kunnen gebruiken, betaalt SGR de waarde van de reisvoucher aan je terug. Bij een eventuele claim heb je de voucher met SGR garantie nodig, dus bewaar de voucher goed. Ook dien je dan de boekingsbevestiging en factuur van de geannuleerde reis plus betalingsbewijs (conform de SGR garantieregeling) bij je claim te voegen.

TUI reis

Heb jij een vakantie van TUI geboekt via d-reizen? Als je een TUI pakketreis geboekt hebt via d-reizen, dan verandert er niets; TUI zal je vakantie alsnog uitvoeren. De (restant)betaling doe je dan aan TUI en niet aan d-reizen. TUI zal je vragen of je al een aanbetaling had voldaan aan d-reizen, die hoef je niet voor een tweede maal te voldoen aan TUI. Heb je meer vragen over je TUI vakantiereis? Kijk dan hier.

Lees ook: Waarom krijg ik een voucher?

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten