De leukste bezienswaardigheden van Spanje voor jouw vakantie

Inhoudsopgave

Spanje is één van de bekendste vakantiebestemmingen van Europa waar jaarlijks duizenden Nederlandse toeristen naar toe gaan. Het vakantieland heeft dan ook veel te bieden aan toeristen. Zo kun je hier gegarandeerd genieten van een zonvakantie met prachtige stranden en verschillende natuurparken ontdekken. Ook kun je hier feesten tot in de late uren of lekker relaxen tijdens een wandeling. Maar Spanje heeft voor de liefhebbers ook een ruime keuze aan toeristische bezienswaardigheden welke zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens jouw vakantie. Bekijk hier onze top 10 bezienswaardigheden om erachter te komen welke deze zijn! 

De top 10 bezienswaardigheden van Spanje

Spanje heeft wel meer dan 100 bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je vakantie. Het vakantieland is dan ook rijk aan geschiedenis en cultuur welke je terug kunt vinden in één van de vele musea, monumenten en prachtige gebouwen. Wij hebben een top 10 voor jou gemaakt met de leukste bezienswaardigheden, zodat je kunt genieten van jouw vakantie. 

1. De Sagrada Familia

De Sagrada Familia staat ook wel bekend als het symbool van Barcelona. Dit heilige kerk is ontworpen door de bekende architect Antoni Gaudí en hier zijn ze sinds maart 1882 begonnen met het opbouwen van de kerk. Als je naar deze bezienswaardigheid gaat, zal je ook merken dat de kerk nog niet voltooid is en ze hier nog altijd met de bouw bezig zijn. Ze hopen naar verwachting in 2026 klaar te zijn met de in totaal 18 torens, welke dan het grootste kerkgebouw ter wereld genoemd mag worden. Naast de torens van deze Heilige kerk, moet je ook zeker de gevels en de binnenkant van de Sagrada Familia hebben bewonderd.

De Sagrada Familia trekt per jaar wel meer dan 3 miljoen bezoekers, dus het is handig als je vooraf Fast Track tickets besteld. Mocht je dit niet doen dan is de kans groot dat je door de enorme drukte en lange wachtrij geen tickets meer kunt krijgen.

De Sagrada Familia in Barcelona
La Sagrada Familia

2. Park Guëll

Park Guëll behoort ook tot één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Spanje waar veel toeristen op af komen. Het park is een uitgestrekt stadspark welke je ook weer terug kunt vinden in Barcelona. Je vindt in het beroemde stadspark prachtige onderdelen die het park bekend hebben gemaakt. Zo heb je bij de ingang een portiersloge en een portierswoning bedekt met de typische mozaïeken. Ook vind je hier de zitbank en salamander welke ook weer bedekt zijn met schitterende mozaïeken. Je kunt in het park ook een bezoek brengen aan de woning van de architect Antoni Gaudí, waar hij zijn laatste 20 jaar in doorbracht.

Voor het bekende deel, zoals de zitbank en salamander, moet je tickets kopen. De rest van het park kun je gratis bezoeken en ook hier kun je zeker genieten van prachtige onderdelen en van een prachtig uitzicht over de stad Barcelona. Voor een bezoek aan Casa Museu Gaudí heb je aparte tickets nodig. Ook hier wordt het weer aangeraden om vooraf aan je bezoek tickets te kopen voor Park Guëll. Er worden hier maar 400 bezoekers per uur toegelaten, waarbij de kans dus groot is dat je lang zult moeten wachten.

Handig om te weten is dat je het park het makkelijkst kunt bereiken met de metro. Vanaf het metrostation is het ongeveer 15 minuten lopen. 

Park Guëll in Barcelona
Park Guëll

3. Het Alhambra van Granada

Het Alhambra is een bijzondere paleizencomplex uit de 13e eeuw welke je in de stad Granada in Andalusië kunt bezoeken. Het kenmerkende rode kasteel ligt op de heuvel ‘Sierra Nevada’ welke uitkijkt over de stad en behoort tot één van de grootste bezienswaardigheden van Spanje. In het complex kun je Moorse zuilen, mozaïeken en fonteinen bewonderen. Maar ook de oude citadel Alcazaba met oude Moorse huizen, de koninklijke Palacios Nazaríes en de prachtige Generalife tuinen. Als tip kun je ook hier weer vooraf online tickets kopen om lange wachtrijen te voorkomen. 

Het paleizencomplex Alhambra Granada
Alhambra Granada

4. Koninklijk paleis van Madrid

In Madrid, de hoofdstad van Spanje, vind je het koninklijk paleis ‘Palacio Real’. Dit is het werkpaleis van de koning van Spanje. Het paleis telt rond de 3400 kamers en is daarmee het grootste koninklijke paleis ter wereld. Je kunt hier terecht voor een tour van twee uur en ook hier kun je het beste vooraf weer tickets kopen. Tijdens deze rondleiding kom je langs de hoogtepunten van het paleis, waaronder een aantal mooie kamers, de troonzaal, koninklijk kapel en het koninklijke apotheek. Ook kun je hier oude legeronderdelen vinden die in de middeleeuwen gebruikt werden. Verder is er voor de kunstliefhebbers ook een galerie met schilderijen aanwezig.  

het koninklijk paleis, Palacio Real in Madrid
Palacio Real

5. Plaza de España

Het Plaza de España is één van de bekendste pleinen die je kunt vinden in Sevilla. Het plein heeft de vorm van een halve cirkel en eromheen kun je er verschillende gebouwen vinden. De hoogtepunten van dit plein zijn de in totaal 52 bankjes, mozaïeken van tegeltjes en de grote fontein die midden op het plein staat. Bezoek de fontein in de avond en geniet van de stralen op de maat van de muziek en een prachtige lichtshow. De bankjes en mozaïeken kun je vinden aan de voet van het gebouw op Plaza de España. Ook heb je hier een ronde gracht met bruggetjes, waarin je met een gehuurde boot kunt gaan varen. Voor dit fantastische bezienswaardigheid heb je geen tickets nodig en kun je dus geheel gratis bezoeken. 

Het Plaza de España in Sevilla
Plaza de España

6. Kathedraal van Sevilla en La Giralda

De Kathedraal van Sevilla, ook wel bekend als Catedral de Santa María de la Sede is de grootste Gotische kathedraal ter wereld. Tijdens de tour in de kathedraal van Sevilla kom je langs een aantal hoogtepunten, zoals de kapel met het grafmonument ter ere van Columbus, de koninklijke kapel ‘Capilla Real’ , verschillende bekende schilderijen en de schatkamer. Daarnaast vind je er de oude toren van de kathedraal, genaamd La Giralda. Deze kun je tijdens je bezoek beklimmen, waarna je kunt genieten van een prachtige uitzicht over de stad. Tickets voor de kathedraal inclusief de Giralda toren kun je aan de kassa kopen, maar om wachtrijen te voorkomen kun je deze ook het beste weer online reserveren.

Kathedraal van Sevilla en de Giralda toren
Kathedraal van Sevilla en de Giralda toren

7. Guggenheim museum

Het Guggenheim museum in Bilbao behoort tot één van de vier Guggenheim musea op de wereld. Hier vind je allerlei moderne en experimentele kunst en wordt beheerd door de Guggenheim Foundation in New York. Aan de buitenkant van het museum kun schubvormige platen vinden die de buitenkant bedekken. Daarnaast lijkt het gebouw op een groot varend schip. Buiten het museum kun je kunstwerken vinden, zoals de Flower Puppy en een reuzenspin. Buiten kun je de kunstwerken gratis bewonderen, maar voor de tentoonstellingen binnen heb je toegangstickets nodig.

Het Guggenheim museum in Bilbao
Guggenheim museum, Bilbao

8. Parc de la Ciutadella

Het Parc de la Ciutadella is het grootste en bekendste park van Barcelona. In het park kun je een waterval, vijver en romantische tuin bewonderen. Verder vind je hier ook aan de oude ingang van het park de Arc de Triomf met reusachtige palmbomen. Voor de liefhebbers is er een dierentuin ’Parc Zoologic de Barcelona’ te vinden in het park. Voor toegang tot Parc de la Ciutadella hoef je geen tickets te kopen en kun je dus gratis bezoeken. Ga je de dierentuin bezoeken? Dan is het wel noodzakelijk om entreetickets te kopen. 

Het bekende fontein in Parc de la Ciutadella
Fontein in Parc de la Ciutadella

9. Picasso museum

Het Picasso museum ook wel bekend als Museo Picasso kun je bewonderen in het stadje Málaga. Je vindt hier werken van de beroemde kunstschilder Pablo Picasso. Koop een ticket vooraf en geniet van de in totaal 200 schilderijen, sculpturen en schetsen van de kunstenaar. Daarnaast vind je er verschillende tentoonstellingen, een bibliotheek, een auditorium en een documentatiecentrum. Ook vind je in de buurt van het museum het geboortehuis van Picasso, welke ook een bezoekje waard is. Om toegang te krijgen tot het museum heb je een entreeticket nodig welke je aan de kassa kunt kopen of online. 

Het Picasso museum in Málaga
Museo Picasso

10. Mezquita Cordoba

De Mezquita is de kathedraal van Córdoba en diende vroeger als moskee. Je bereikt de kathedraal via een prachtige Romeinse brug. Aan de binnenkant van de Mezquita vind je 760 kenmerkende rood-witte bogen. Verder kun je hier de binnenplein bewonderen welke omringd wordt door sinaasappelbomen en een klokkentoren dieje voor 2 euro kunt beklimmen. Daarnaast is er nog een zuilengalerij met de al eerder genoemde kenmerkende rood-witte bogen en de hoofdkapel die je kunt bewonderen. Om toegang te krijgen tot het kathedraal moet je toegangstickets kopen bij de kassa. Als tip wordt er meegegeven om een rondleiding met een gids te nemen, zodat je alles komt te weten over de geschiedenis en alle details van de Mezquita. 

De kathedraal van Córdoba
Mezquita Cordoba

Ook zo nieuwsgierig geworden naar deze bezienswaardigheden? Boek dan snel een vakantie naar Spanje!

Lindsay Margarita

Lindsay Margarita

Hi! Ik ben Lindsay en ik loop momenteel stage bij Voyago. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te reizen en ik kijk er erg naar uit om meer nieuwe plekken te ontdekken. Mijn favoriete vakantiebestemmingen zijn dan ook de tropische eilanden Sint Maarten en Bonaire.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten