Dit zijn de 5 leukste wijken in Londen

De beroemde wijk Notting Hill

Inhoudsopgave

Londen is een enorme stad en soms weet je even niet zo goed waar je heen moet. Je hebt hier veel verschillende wijken. De één is sfeervol, de ander alternatief of juist heel hip. Door deze variatie is Londen de perfecte plek voor een stedentrip. Speciaal voor jou een rijtje met de leukste wijken van Londen.

1. Ervaar het festivalgevoel in Camden Town

Een hippe wijk in Londen is Camden Town waar in meerdere industriële panden van alles te beleven valt. De meeste oude fabriekshallen zijn gevuld met winkels en eettentjes. Ga in het weekend langs om naar de Camden Market te gaan. Er hangt hier dan een supergezellige sfeer en de wijk staat vol met markten. Ervaar het festivalgevoel terwijl je rond de food standjes loopt en gezellig met de locals aan het praten bent.

Camden Market in Camden Town
Camden Market

2. Bezoek de Sunday Upmarket in Shoreditch

Nog een hippe buurt in Londen is Shoreditch. Voorheen was dit een vrij arme buurt, maar tegenwoordig staat het voormalige arbeiderswijk vol met hippe restaurants en vind je in elke zijstraat prachtige street art. Het is dan ook niet zo gek dat het dé populairste wijk van Londen is. Bezoek op zondag de Sunday Upmarket om allerlei gerechten te proeven van over de hele wereld.

3. Drink een biertje met een local in Soho

Soho is een bekende wijk in Londen en heeft veel te bieden. Zo vind je hier de bekende winkelstraten als Regent Street en Carnaby Street. In het zuiden van Soho vind je Chinatown waar je heerlijk kunt eten. Bezoek Soho ook eens in de avond. Er zijn hier veel bars en restaurants te vinden waar je de locals kan vinden na een lange werkdag. De sfeer is hier erg gezellig, dus drink gezellig een biertje met een Londenaar.

4. Ga shoppen in Covent Garden

Covent Garden grenst aan de Soho, maar beide wijken zijn erg verschillend. Waar het in Soho draait om uitgaan, gaat het in Covent Garden meer om shoppen en eten. Hier vind je de beste restaurants van Londen en het overdekte Covent Garden Market. Struin ook The Seven Dials af, een kruispunt met zeven mooie straatjes. Deze plek wordt ook wel het dorp van de wijk genoemd.

Covent Garden in Londen
Petr Kovalenkov / Shutterstock.com

5. Slenter door het kleurrijke Notting Hill

Deze wijk is natuurlijk bekend geworden van de film Notting Hill, waardoor deze wijk ook maar al te graag bezocht wordt. Het is een prachtige wijk met kleurrijke huizen waar je heerlijk doorheen kan slenteren. Daarnaast heb je hier de dagelijkse Portobello Road Market waar je kraampjes vindt met antieke vondsten. Ga ondertussen een kop koffie drinken bij één van de vele hotspots in de buurt.

Deze leuke wijken zien van dichtbij? Boek snel een vliegticket of treinticket naar Londen! Verblijf in een hotel in Soho en boek vanuit hier een fietstour om alle wijken te ontdekken onder begeleiding van een gids!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten