Griekenland vanaf 14 mei open voor toeristen

Griekenland open

Inhoudsopgave

Vakantiegangers uit Europese landen kunnen vanaf 14 mei naar Griekenland reizen en op vakantie gaan zonder de verplichting tot quarantaine. Dat heeft de Griekse vice-minister van Toerisme, Sofia Zacharaki, bekendgemaakt. Er gelden wel voorwaarden. ‘Vakantiegangers moeten zijn ingeënt tegen corona of moeten een negatieve PCR-test laten zien.’

Vakantie

In dat geval kunnen toeristen vrij op vakantie in Griekenland. Daarnaast zal Griekenland ook open zijn voor enkele andere staten, waaronder Servië en Groot-Brittannië. De Europese Commissie heeft het onderwerp opgepakt en wil reizen uiterlijk tegen de zomer weer mogelijk maken met behulp van een zogeheten Groen Certificaat. Deze Europese digitale groene pas zou vaccinaties, negatieve tests of een doorgemaakte Covid-besmetting moeten bewijzen.

Reisadvies

Of Griekenland ook weer open is voor Nederlandse vakantiegangers hangt af van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op dit moment staat het reisadvies namelijk nog op oranje (alleen noodzakelijke reizen). Griekenland is al jaren een populaire bestemming onder Nederlandse vakantiegangers. De beste manier om zoveel mogelijk uit je reis naar Griekenland te halen? Ga eilandhoppen!

Griekenland open
Zie jij jezelf al zitten op het Griekse terras deze zomer?

Stranden

Met ruim 15.000 kilometer kustlijn, waarvan het grootste deel gevormd wordt door de 6.000 eilanden van Griekenland is het met recht een zon, zee en strandvakantie. In dit zeer uitgebreide aanbod zijn er een aantal uitermate populair vanwege ligging, kwaliteit en omliggend natuurschoon. Wellicht het meest bekende strand van het land is die op het eiland van Zakynthos, genaamd Naviago of ‘Shipwreck’. Dit gebied is een van de meest iconische plekken van Griekenland door het azuurblauwe water, de kliffen en de krijtrotsen. Op het eiland Santorini zijn er ook talloze prachtige stranden die vrij toegankelijk zijn, maar het meest bijzondere is ‘Red Beach. Het is geen wit zandstrand maar een rood door vulkaanzand gevormd strand. Red Beach is een van de vele bijzondere van het eiland, zo zijn er bijvoorbeeld ook stranden in de kleuren grijs en zwart. Deze zijn een kleine greep uit het grote aanbod.

Kreta

Het grootste eiland van Griekenland, Kreta, is de ideale bestemming om te kunnen genieten van de zon.  Naast de vele mooie stranden zijn er bezienswaardigheden in de vorm van de steden Chersonissos, Malia en Chania. De meeste toeristische trekpleisters bevinden zich in het noorden van Kreta. Voor de toeristen die wat meer op zoek zijn naar rust tijdens hun vakantie biedt het zuiden een uitkomst. Door de hoge bergen en steile rotsformaties zijn er in het zuiden van Kreta relatief veel minder stranden te vinden dan in het noorden. Dit maakt dat het zuiden een uitstekend alternatief is van de drukte van het noorden. Op het eiland zijn er ook leuke uitstapjes te doen. Zo is het bezoeken van de overblijfselen van de Minoïsche beschaving, die tussen 3000 en 1200 voor Christus op Kreta aanwezig waren, een must voor de cultuurliefhebbers. 

Griekenland open
Balos, Kreta

Santorini

Wie aan Griekenland denkt, ziet meteen witte huisjes en kerkjes met blauwe koepels voor zich. Santorini wordt gekenmerkt door die gebouwen en haar indrukwekkende en afwisselende landschap. Dit eiland is misschien wel het meest gefotografeerde stukje Griekenland. Al jarenlang stijgt het aantal toeristen dat naar het Cycladen-eiland afreist. Het eiland en het dorp Oia staat dan ook op menig bucketlist. Met name de hoofdstad van het eiland, Fira, is immens populair. De kabelbaan die een hoogteverschil van 275 meter overbrugt, schenkt de toerist een onvergetelijk uitzicht. De stad ligt namelijk aan de rand van een zeer steile vulkaanrots.

Wil jij deze zomer heerlijk genieten als Griekenland weer open is? Boek nu alvast jouw vakantie!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten