India heeft het grootste standbeeld van de wereld onthuld

Inhoudsopgave

Het standbeeld ‘Iron man of India’ is onlangs geopend in India en is met zijn 182 meter hoogte nu het hoogste standbeeld van de wereld. Hiermee wordt de ‘Grote Boeddha van Lusha met zijn 128 meter van de eerste plek geschopt.

De ‘Iron man of India’ is eigenlijk het ‘Standbeeld van eenheid’. Het dankt zijn de eerste vicepremier van India, Sardar Vallabhbhai Patel, die tevens een held was tijdens de Indiase vrijheidsstrijd. De bouw nam in totaal 33 maanden in beslag en ruim 3500 mensen hebben hieraan meegewerkt.

Om je een beeld te geven van de grootte: het beeld is twee keer zo lang als het Vrijheidsbeeld in New York. Het is zo ontworpen dat het aardbevingen en hevige stormen kan doorstaan.

Het beeld is nu te bewonderen in de deelstaat Gujarat.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten