Laos: 4 redenen waarom je hier moet backpacken

Laos is het perfecte land om te backpacken

Inhoudsopgave

Met 7 miljoen inwoners is Laos één van de dunst bevolkte landen in Azië. De echte grote steden ontbreken in het land en de meeste bewoners wonen op het platteland. Hoewel het nog niet heel toeristisch is, maakt dat het land authentiek. Je vindt hier een prachtige, ongerepte natuur en voor backpackers is het land perfect. #voorstraks

Je bent hier nooit alleen

Backpacken in Laos kan pas sinds 1990 toen toeristen de grens van Laos mochten oversteken. Sindsdien is het land snel gegroeid als populaire backpackbestemming. Ook al reis je alleen: je vindt hier snel andere reizigers. De backpack sfeer is volop aanwezig en de route is vrij standaard waardoor je vanzelf mensen tegenkomt. Zodra je Laos binnenkomt, zie je al snel de prachtige, ruige natuur. Hier heb je niet de chaos zoals in Thailand en Vietnam, maar rust waardoor je op eigen tempo Laos kunt ontdekken.

Je kunt slapen bij de locals

In Laos heb je enorm veel authentieke dorpjes. Ongeveer 80 procent van de bevolking leeft in afgelegen dorpen die nauwelijks te bereiken zijn. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om een kijkje te nemen in de keuken bij de mensen. Reis bijvoorbeeld af naar Luang Namtha, waar je een prachtige jungle trekking kunt maken. Wandel dwars door de natuur en overnacht bij de locals in een klein dorpje. De locals ontvangen je met open armen en vertellen je graag meer over het bijzondere land.

Slaap bij de locals in de jungle van Luang Namtha
Luang Namtha

Maak je liever een rondreis waarbij alles geregeld is? Boek dan bij de reisspecialist Kras!

Laos heeft een prachtige natuur

In Laos vind je een ongerepte natuur. Naast de prachtige jungletocht naar Luang Namtha kun je vanuit de zuidelijkste stad Pakse rijstvelden, koffieplantages en mooie watervallen bezoeken. Vanuit Muang Singh kun je wandeltochten door de ‘Gouden Driehoek’ afleggen. Deze driehoek is de bijnaam voor het punt waar Thailand, Laos en Myanmar bij elkaar komen. Vergeet niet de prachtige Kuang Si waterval de bezoeken vanuit Lung Prabang. Naast deze hoogtepunten van Laos heb je overal waar je kijkt een natuur dat zal opvallen.

Bezoek de watervallen Kuang Si
Kuang Si Waterfalls

Je kunt van alles doen in Laos

In het noorden van Laos vind je het kleine plaatsje Huay Xai. Vanuit hier kun je de Gibbon Experience doen: gespannen aan lijnen ‘vlieg’ je over de bomen heen en kun je de natuur bewonderen op een unieke manier. In Nong Khiaw ben je als hike liefhebber op de juiste plaats. Vanuit Nong Khiaw kun je een hike maken naar een viewpoint waar je een adembenemend uitzicht hebt over het plaatsje. Liever relaxen? Geen probleem! Op de eilanden bij Si Phan Don kun je op eigen tempo het eiland ontdekken op de fiets of met de kano. Geniet daarna aan het strand van een frisse cocktail en proost op de beste backpackvakantie ooit.

Bezoek een van de eilanden van Si Phan Don
Si Phan Don
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten