World of Wine opent nieuw modemuseum en restaurant

Modemuseum Portugal

Inhoudsopgave

World of Wine (WOW) in Porto blijft zich ontwikkelen. Naast de vijf bestaande musea zijn nu ook de deuren van “The Fashion & Fabric Museum” geopend – een waardevolle aanvulling op het rijke aanbod van dit culturele centrum dat in 2020 werd geopend. Bovendien verwelkomt sinds de opening van het museum ook het naastgelegen haute cuisine restaurant “Mira Mira” haar gasten.

Modemuseum Portugal

Grenzend aan het hoofdplein van WOW in de historische wijnwijk Vila Nova da Gaia is het nieuwe 6000 m2 grote museum ondergebracht in het 18e-eeuwse Atkinson-huis, dat ook een kapel van de beroemde architect Nicolau Nasoni met gerestaureerde fresco’s bevat. Het museum wil een toonaangevende creatieve mode hub zijn, waar belangrijke spelers uit de mode-industrie hun kennis kunnen delen en opkomend talent een podium krijgt. Het museum heeft een netwerk opgezet met nationale en internationale scholen, universiteiten, bedrijven, musea en culturele instellingen, alsook met Portugal Fashion en ModaLisboa om zodoende aandacht te vestigen op de in Portugal gemaakte producten.

Modemuseum Portugal

Portugese mode

Fashion & Fabric laat zich in twee delen ontdekken. De eerste is gewijd aan de nationale textielindustrie, waarbij de nadruk wordt gelegd op het belang van deze branche voor de economische ontwikkeling van de noordelijke regio van Portugal. Hier maken bezoekers kennis met het gehele productieproces van textiel, van de verwerking van grondstoffen tot het eindresultaat. De tweede is een podium voor de Portugese mode en de eeuwenoude traditie van het filigrain – de tentoonstelling geeft een overzicht van de jaren tachtig tot heden.

Wijn op nummer één

“Natuurlijk staat de wijn bij ons op nummer één, maar World of Wine staat ook voor al het andere dat kenmerkend is voor Portugal. Ons inmiddels zesde museum laat een gedetailleerd beeld zien van een branche waarin ons land ook floreert,” zegt Adrian Bridge, CEO van WOW. “Portugal exporteert textiel over de hele wereld en wordt beschouwd als baanbrekend op het gebied van de kwaliteit van de verwerking, de grondstoffen en de eindproducten. Ons doel is om de sterke punten van ons land te accentueren en dat doen we door eer te bewijzen aan de bestaande ontwerpers en ruimte te geven aan nieuw talent”.

Tapas

In het nieuwe modemuseum in Portugal is ook “Mira Mira” gevestigd, een nieuw gastronomisch restaurant waar upscaled tapas worden geserveerd, bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en een healthy twist en met een panoramisch uitzicht over de daken van het historische Vila Nova da Gaia.

Foto’s: ©Copyright Hilodi

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten