Noorwegen: 5 redenen waarom je hier naartoe moet

Reis af naar Noorwegen en ontdek het noorderlicht

Inhoudsopgave

Een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Nederlanders is Noorwegen. Het Scandinavische land is groot, indrukwekkend en heeft een diverse natuur: bergen, fjorden en adembenemende landschappen, maar ook mooie steden en knusse vissersdorpjes. Het land heeft zoveel moois om te ontdekken, dus stap in de auto en ontdek het prachtige Noorwegen! #voorstraks

1. Het magische noorderlicht

Op weinig plekken op aarde kun je het noorderlicht zo goed zien als in Noorwegen. Van eind september tot eind mei is het in het noorden van het land van de vroege namiddag tot de late ochtend donker en vaak is het noorderlicht dan goed te bewonderen. Noord-Noorwegen is een groot gebied waar je gezellige vissersdorpjes, grote musea en een levendig nachtleven kunt vinden. Vanuit hier kun je naast een noorderlichtexcursie ook gaan skiën, wintervissen en een hondensleetocht maken.

2. Imposante gletsjers die je niet mag missen

Je kunt ze in alle rust bewonderen of je kunt ze gaan beklimmen, indrukwekkend is het gegarandeerd. Noorwegen heeft veel gletsjers en ze zijn ook vooral groot. Zo heb je de Austfonna-gletjser, wat wordt beschouwd als de grootste ijskap van Europa qua oppervlakte. Vergeet niet de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer van het Europese vasteland. Folgefonna is weer een verzamelnaam voor drie verschillende gletsjers die te vinden zijn in het nationale park Folgefonna. Ideaal voor als je een bezoek wil combineren met een prachtige wandeling.

3. De meest prachtige fjorden ter wereld

Noorwegen heeft de hoogste concentratie van fjorden in de wereld. Niet gek dat vakantiegangers dan ook naar het land komen om de zeer indrukwekkende fjorden te bekijken. UNESCO heeft de Nærøyfjord en de Geirangerfjord op de werelderfgoedlijst gezet en dat is niet voor niks. Maak een wandeling in de prachtige natuur of bekijk de fjorden vanuit een kajak in het water.

Een van de grootste fjorden van Noorwegen
Geirangerfjord

4. De Noorse keuken vol verse lekkernijen

Iets want niet vergeten mag worden in deze lijst, is de Noorse keuken, waarbij de nadruk ligt op verse vis. Met een kustlijn van ruim 25.000 kilometer kun je nergens zo vers vis eten dan in Noorwegen. Naast vis zijn de Noren gek op vlees en wild. De Noorse keuken is dan ook een mix van traditionele en wereldwijde invloeden waar je een uitgebreide keuze hebt in lokale specialiteiten. Uiteten gaan in Noorwegen is niet goedkoop, maar het is zeker de moeite om eens wat meer geld uit te geven om de culinaire gerechten de proeven.

5. Het bijzondere fenomeen de Midzomernacht

De Midzomernacht in Noorwegen is eind juni een van de hoogtepunten van het land. De Midzomernacht betekent hetzelfde als een zon die niet ondergaat en de Noren vieren dit uitgebreid. Het is 24 uur per dag licht en dat wordt volop gevierd met vreugdevuren, drank en heerlijk eten. Rond middernacht is het prachtig om een wandeling te maken. De horizon kleurt rood en het landschap is nog mooier door de bijzondere kleur lucht. De Midzomernacht is een uniek fenomeen dat je een keer mee moet maken in je leven.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten