Ontdek de luxe van het Midden-Oosten: Dubai, Jordanië en Libanon

Ontdek de luxe van het Midden-Oosten: Dubai, Jordanië en Libanon

Inhoudsopgave

Het Midden-Oosten bestaat uit ongeveer zestien landen in Afrika en Azië waar geen één cultuur en economie is. Het gebied staat vooral bekend om de productie en export van olie. Een rondvlucht langs de leukste bestemmingen.

Egypte

We beginnen de rondreis door het Midden-Oosten met Egypte. Egypte telt ruim 90 miljoen inwoners. De politieke onrust heeft de nodige consequenties gehad, maar langzaamaan lijkt de bestemming zich weer in rustiger vaarwater te begeven. Gelukkig maar, want Cairo is een schitterende stad, om over Luxor nog maar te zwijgen. De vakanties aan de Rode Zee zijn ook heerlijk. Egypte is makkelijk te bereiken met Egypt Air.

Israël

In mei 1948 is Israël uitgeroepen tot onafhankelijke staat. In het zuiden is het strand de moeite waard om te bezoeken, wie wat meer de trendy plekken op wil zoeken, kan terecht in Tel Aviv en het historische Jeruzalem is ook prachtig.

Jordanië

Een van de mooiste landen van de regio. Hoogtepunten zijn de Dode Zee, het schitterende Wadi Rum en natuurlijk Petra. Een rustig land en een prima rondreisbestemming. Vliegen kan met Royal Jordanian.

Libanon

Libanon is klein maar fijn, en het enige land zonder woestijn. Je kunt er zelfs skiën! Met zijn vele hoge bergen is er geen gebrek aan water, wat je merkt aan bijvoorbeeld de heerlijke wijn. De hoogste berg is 3088 meter hoog, de Qurnat as Sawda. Het land heeft een uitstekende keuken en een leuk nachtleven. Transavia vliegt, ondanks dat het er soms iewat onrustig is, op het bruisende Beirout.

Oman

Hier staat de tijd een beetje stil in het Midden-Oosten. Al jaren wordt het land gekoesterd door haar authentieke karakter en diverse landschappen, zeker voor Arabische begrippen. Bezoek het land snel, nu het nog niet overspoeld is door toeristen.

Oman
Oman

Qatar

Het schiereiland Qatar grenst aan Saoedi-Arabië en ligt ten oosten van Bahrein. In 2022 vindt er het WK Voetbal plaats. Bezoek Doha, een bruisende stad. Vliegen kan met Qatar Airways.

Saoedi-Arabië

Een rijke wereldmacht, maar een erg gesloten land. Hier liggen de twee belangrijkste heilige plaatsen van de islam: Mekka en Medina. Het land bestaat voor een groot deel uit woestijn en is rijk aan aardolie. Sinds de olie in 1938 ontdekt is, is het land uitgegroeid tot de grootste olieproducent ter wereld. Langzaamaan worden nu de deuren geopend voor het toerisme.

Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven emiraten: Abu Dhabi, Sharjah, Aiman, Uhm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujajrah. Ze zijn rijk aan olie, maar niet iedere regio in dit deel van het Midden-Oosten heeft dit evenveel. Iedereen kent Dubai natuurlijk, het epicentrum van innovatie en plezier. Je komt er met Emirates.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten