Ontdek Panama: het land met twee gezichten

Ontdek Panama: het land met twee gezichten

Inhoudsopgave

Panama is synoniem voor het gelijknamige kanaal, gebouwd in 1914 en de 80 kilometer lange verbinding tussen twee oceanen. Het 26 meter hoogteverschil wordt door vijf sluizen overbrugd, die dagelijks zo’n 40 zeeschepen, jachten en cruiseschepen verwerken. De kanaalpassage duurt zo’n 8 tot 10 uur. Tijdens een boottocht over het merensysteem rondom het kanaal ontdek je de uitgestrekte natuurparken met talrijke apensoorten en zowel zout- als zoutwater kaaimannen.

Vroeger & nu
Historie en modernisme bepalen het beeld van Panama. Diverse indianenstammen, oorspronkelijk vanuit Zuid-Amerika, leven er nog op authentiek wijze. Met overheidssteun en inkomsten vanuit het toerisme houden ze de historie levend. Zoals bij de Embera Quera-stam, waar reizigers kunnen overnachten en met de locals eten, vissen, jagen en koken. Met 4 of 5 slaap je bij de indianenfamilie in huis.

Hoofdstad
De Panamese hoofdstad is het toonbeeld van het land zijn twee gezichten. Naast het hypermoderne ‘office district’ met haar tientallen wolkenkrabbers, is de oude wijk San Felipe het toonbeeld van het oude Panama. De wijk wordt gerenoveerd met behoud van authenticiteit, jeugdbendeleden worden er opgeleid tot gids en kleurrijke ‘red devil’ bussen, met luide muziek en fraaie versieringen, rijden je voor 59 dollarcent naar waar je wilt.

Ancon Hill is de oude militaire basis van de Amerikanen. Het biedt bezoekers een fenomenaal uitzicht over het Kanaal, de twee grote bruggen Bridge of the Americas en Centennial Bridge, maar ook oud en nieuw Panama-stad. 

Een verrassend gebied op minder dan een uur vliegen van het lokale vliegveld van de hoofdstad is Bocas del Toro. Helemaal in het westen tegen de grens met Costa Rica gelegen, geniet je hier van een strand- en natuurvakantie in echte Caribische sfeer. Met dolfijnspotten als kers op de taart.

Tip
Een kleine week bied je een gevarieerde ontdekkingsreis door Noord-Honduras. Met COPA vlieg je dagelijks naar Panama City. In Panama kan je – al naar gelang interesse van de klant – eenvoudig een programma van 7 tot 14 dagen samenstellen. Biedt Bocas del Toro aan voor klanten die de Caribbean gezien hebben. KLM vliegt dagelijks naar de Panamese hoofdstad.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten