Ontvlucht de Nederlandse kou op St. Maarten

St. maarten

Inhoudsopgave

Het reisadvies van St. Maarten staat sinds het begin van deze maand weer op geel. Door een afname van het aantal besmettingen met het coronavirus op het eiland is het risico verlaagd. Voor Buitenlandse Zaken reden genoeg om het reisadvies te versoepelen.

De Caribische bestemming bestaat uit twee delen, het Nederlandse deel St. Maarten en het Franse deel Saint Martin. Het eiland draait grotendeels op het toerisme, zowel Nederlanders als Amerikanen weten het eiland goed te vinden. In 1648 tekende de Fransen en de Nederlanders een overeenkomst om het eiland te delen, sindsdien is St. Maarten de enige plek ter wereld waar deze twee landen aan elkaar grenzen. St. Maarten is net als de andere eilanden een tropisch paradijs. Het eiland heeft meer dan 30 parelwitte stranden met een azuurblauwe zee. Het eiland is geliefd bij watersporters, want toeristen kunnen er uitermate goed surfen, duiken en vissen.

Coronamaatregelen

Maar net als op andere bestemming moeten toeristen in deze tijd rekening houden met verschillende maatregelen. Het St. Maarten Tourism Bureau raadt gasten aan om kennis te maken met de richtlijnen en protocollen van de accommodatie- en activiteitenaanbieders, en deze richtlijnen te volgen. Ook het dragen van een masker wordt aangeraden wanneer sociale afstand niet mogelijk is en toeristen die zich niet lekker voelen moeten onmiddellijk contact opnemen met de receptie, het Covid-19-team van het hotel of met de gezondheidsafdeling door 914 te bellen.

‘The friendly island’

Met meer dan 30 stranden kan je heerlijk tot rust komen op St. Maarten, maar misschien is het bekendste strand van het eiland hier juist niet geschikt voor. Een van de bekendere stranden is namelijk het iconische Maho Beach waar vliegtuigen laag overheen vliegen voordat ze landen op Princess Juliana International Airport. Het tafereel is niet geheel zonder risico, want vooral tijdens het opstijgen blaast er een harde wind over het strand, maar het levert wel prachtige plaatjes op. Waar St. Maarten ook bekend om staat is de diversiteit van het eiland. Op elke straathoek lijkt wel een andere taal te worden gesproken. Toch kan je overal met Engels goed uit de voeten. Wat het eiland zo uniek maakt, is dat de complete Caribische bevolking op het eiland wordt vertegenwoordigd. Vanuit alle hoeken in de Caribbean zijn mensen naar het eiland gekomen om te wonen en werken. Wanneer je in een hotel komt, kan de barman zomaar van het ene eind van de Caraïben komen en de receptioniste van het andere. Je hoort de verschillende accenten, proeft de verschillende smaken en doet diverse ervaringen op. St. Maarten wordt ook wel ‘the friendly island’ genoemd en dat is niet alleen een catchy slogan om het eiland mee te promoten. De lokale bewoners op St. Maarten begroeten iedereen vriendelijk, bekende en onbekende. Ze staan altijd op om een praatje te maken en zorgen ervoor dat je je thuis voelt op het eiland.

Frans-Caribisch

Het unieke aan St. Maarten is dat het eiland uit twee gedeeltes bestaat en je daardoor twee totaal verschillende ervaringen kan hebben tijdens je vakantie. Ontdek een bijzondere mix van Franse en Caribische cultuur. Geniet van een verse croissant en kop koffie op je veranda bij La Plantation. Deze gekleurde huisjes liggen aan een heerlijk zandstrand en biedt een authentieke koloniale ervaring. Bezoek de hoofdstad van het Franse deel, Marigot. De stad is gebouwd midden in de mangroven. Net als in Philipsburg kan je goed winkelen in Marigot en niet alleen in de winkels, want de markt is zeker het bezoeken waard. Je kan hier terecht voor verse etenswaren of natuurlijk een souvenir voor thuis. Een andere bezienswaardigheid is Fort Saint Louis. Niet alleen de oude muren en kanonnen zijn het bezichtigen waard, ook het uitzicht vanaf het fort is schitterend. Met mooi weer is ook het buureiland Anguilla zichtbaar.

Er is meer…

Zoals elke vakantiebestemming kent St. Maarten een aantal ‘verplichte nummers’, zoals het al eerder beschreven vliegtuigspotten op Maho Beach. Kijk naar de vertrek- en aankomsttijden op Princess Juliana International Airport, houd de camera binnen handbereik en laat het spektakel op je inwerken. Wil je liever zelf actief bezig zijn? Neem dan eens een kijkje bij Rainforest Adventures. Neem de stoeltjeslift naar boven met de Sky Explorer en geniet van het prachtige uitzicht over het eiland. Of wat dacht je van de Flying Dutchman, een van de steilste ziplines ter wereld. Hier gaat gegarandeerd je hart sneller van kloppen. Een ritje in een opblaasband behoort ook tot de mogelijkheden of kom meer te weten over het de geschiedenis van het eiland in het Emilio Wilson Museum. Wil je het eiland vanaf het water ontdekken? Vaar dan mee op een grote catamaran en geniet van een heerlijke zonsondergang. Het is bijna een must als je op een Caribisch eiland bent. Wie help jij overwinteren op St. Maarten?

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten