Sicilië is dé bestemming voor een heerlijke vakantie

De oude stad in Sicilië, Taormina

Inhoudsopgave

Rome, Milaan, Florence. Allerlei mooie plekken van Italië, maar laten we het eiland Sicilië niet vergeten. Vlakbij het vasteland van Italië ligt Sicilië, wat wordt omringd door meerdere vulkaaneilanden. Een ultieme plek voor natuur, cultuur en lekker rusten.

1. Verblijf in het dorpje Taormina

Taormina is een druk, maar leuk plekje in Sicilië. Het centrum heeft één hoofdweg. Via trappetjes kom je terecht in de zijstraten. Hierdoor ontdek je de knusheid van de oude stad. In de buurt van het centrum het je het oude Griekse theater. De overblijfselen van het theater zijn prachtig en het uitzicht op de Etna ook. Ga na deze klim genieten van de Siciliaanse lekkernij: de cannolo. Dit is een gefrituurde, opgerolde koek gevuld met zoete ricotta en pistache. Heerlijk bij een kopje koffie!

Met een kabelbaan kom je snel bij het kiezelstrand terecht. Dit prachtige strand ligt aan het eilandje Isola Bella. Ontdek dit beschermde schiereiland, snorkel in de zee en geniet van de zon!

De oude stad Taormina in Sicilië
Taormina

2. Bezoek het oude kasteel in Castelmola

Vanuit Taormina kom je makkelijk met de bus naar het bovenste puntje van de berg. Hier ligt Castelmola, een klein dorpje met uitzicht op Taormina én de Etna. Het dorpje heeft zijn naam te danken aan het oude kasteel dat hier stond. Nu is er alleen nog een ruïne over. Wandel naar de ruïne en door het dorpje heen en eindig je wandeling bij de pizzeria. Geniet van het uitzicht en het lekkere eten.

Het uitzichtpunt over de Etna en Taormina
Uitzicht Castelmola

3. Wandel en zwem in de Alcantara kloof

Door een uitbarsting van de Etna is er een natuurlijke kloof ontstaan, de Alcantara kloof. Is Sicilië bekend als Gole dell’Alcantara. Er zijn verschillende activiteiten te doen, zoals een wandeling door de natuur, kanoën in de omgeving of zwemmen in de kloof zelf. Neem hiervoor wel waterschoenen mee! Loop en zwem door het ijskoude water dat rechtstreeks uit de bergen komt en ontdek de kloof van dichtbij.

De Alcantara kloof in Sicilië
Gole dell’Alcantara

4. Ontdek de historische bezienswaardigheden in Catánia

Een perfecte uitstap vanuit Taormina is naar de tweede grootste stad van Sicilië, Catánia. Hoewel veel mensen denken dat het niet interessant is, heeft de stad enorm veel te bieden. In het historische centrum heb je veel bezienswaardigheden. Zo heb je de Cattedrale di Sant’Agata wat gelegen is op het Piazza del Duomo. Het gebouw alleen al is indrukwekkend. Loop vanaf dit plein verder naar het dagelijkse markt voor een Siciliaanse stuk kaas of worst.

Bezoek zeker het Teatro Romano, dat groter is dan je denkt. Veel van dit theater is nog in tact. Beklim ook Chiesa della Badia di Sant’Agata. Deze mooie kapel kan je beklimmen tot de bovenste verdieping. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht op de stad Catánia.

Een van de grotere steden Catánia
Cattedrale di Sant’Agata

5. Boek een tour naar de Etna

Een onvergetelijke ervaring is een bezoekje aan de vulkaan de Etna. De Etna kan je op eigen houtje bezoeken, maar als je een tour boekt, kan je met een gids naar boven rijden en klimmen. Het mooiste is als dit tijdens de zonsondergang wordt gedaan. Helaas heb je niet altijd mooi weer, maar het is het meer dan waard.

Zonsondergang tijdens de tour op de Etna
Etna

6. Vaar naar het vulkaneneiland Stromboli

Een andere tour die mogelijk is vanuit Taormina is een boottour naar het vulkaneneiland Stromboli. Tijdens de tour vaar je eerst naar een ander klein eilandje voordat je bij Stromboli komt. Bestel een afhaalpizza en eet dit lekker op aan het strand. Op het eind vaar je naar de achterkant van het eiland waarbij de kans groot is dat je lava ziet spuwen. Een natuurlijk fenomeen dat je niet vaak kan zien!

Bezoek het vulkaneneiland Stromboli
Stromboli

Boek voor dit jaar nog een vakantie naar de zon en ontdek de mooie plekken van Sicilië. Meer zien van Italië? Maak dan een reis kriskras door het land en eilanden! Vind je inspiratie voor een rondreis hier.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten