Tanzania: deze 5 plekken mag je niet overslaan

Ga op safari in het Serengeti Nationaal Park

Inhoudsopgave

Voor veel reizigers is Tanzania nog een vrij onbekend land. Jammer, want het land heeft zoveel te bieden. Wat dacht je van grote natuurparken, een enorme vulkaan en het mooiste eiland ter wereld? Tanzania hoort een plekje te krijgen op jouw bucketlist. Vergeet tijdens je rondreis deze 5 plekken niet. #voorstraks

1. Ga op safari in het Serengeti Nationaal Park

Het beroemdste wildpark ter wereld is het Serengeti Nationaal Park. Met een oppervlakte van 24.000 km2 leven hier meer dan 1,6 miljoen planteneters en duizenden roofdieren. Sinds 1981 staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit park kom je gegarandeerd de Afrikaanse dieren tegen: olifanten, neushoorns, luipaarden, leeuwen, cheeta’s, gnoes, nijlpaarden, noem maar op. De gehele Big Five kun je hier zeker spotten! In november vindt hier de grote trek plaats, waarbij wilde dieren van het Masai Mara Nationaal Park in Kenia naar dit park trekken. Een bijzonder verschijnsel om mee te maken.

2. Bewonder de vulkaan Kilimanjaro

Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en het is een slapende vulkaan. Met drie kegels, de Shira, kibo en Mawenzi, staat Kilimanjaro bij veel bergbeklimmers hoog op de bucketlist. Op de berg vind je allerlei soorten flora en fauna en aan de voet kom je vruchtbare landbouwgrond tegen. Om Kilimanjaro te beklimmen, heb je wel een goede conditie nodig. De tocht duurt namelijk 6 tot 10 dagen en het zijn lange trekkingen. Wel is de Kilimanjaro één van de meest overweldigende bezienswaardigheden in Tanzania.

Een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro
Kilimanjaro

3. Spot 300 vogelsoorten in Lake Manyara

Aan het enorme Lake Manyara ligt het wildpark met grote bossen, een jungle en rivieren met verschillende apen, leeuwen en wel 300 soorten vogels. Aan de rand van Lake Manyara liggen vaak giraffen tot rust te komen op het strand. Het Nationaal Park in Tanzania ligt in de regio’s Manyara en Arusha en staat bekend om de vele diersoorten die je hier kunt vinden. Combineer dit park met het Ngorongoro Nationaal Park waar je de grootste krater ter wereld vindt en het Tarangire Nationaal Park dat gedomineerd wordt door de bekende Baobab bomen.

4. Kom tot rust op het strand van Zanzibar

Voor de kust van Tanzania ligt het eiland Zanzibar waar je heerlijk tot rust kunt komen. Met parelwitte stranden en een azuurblauwe zee wordt Zanzibar één van de mooiste eilanden ter wereld genoemd. De hoofdstad Stonetown staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en brengt je mee terug de geschiedenis in. Bezoek het Paleis van de Sultan of een van de talloze moskeeën die je hier kunt bewonderen. Slenter door de straten en bezoek de grote streetfood markt aan de zee.

Ga ultiem relaxen op het eiland Zanzibar
Zanzibar

5. Bezoek het vissersdorpje Nungwi

In het noorden van Tanzania’s mooiste eiland vind je een klein vissersdorpje dat je niet mag overslaan als je op het eiland bent. Het strand van Nungwi is hier namelijk een bounty-paradijs. Grote palmbomen, witte stranden, helderblauw water met vissersbootjes: het voelt alsof je hier op een tropisch eiland bent. Vanaf dit strand op Zanzibar heb je een prachtige zonsondergang terwijl je kijkt naar de dobberende vissersbootjes. Wie weet spot je zeeschildpadden die zich bij zonsondergang laten zien!

Boek je vakantie #voorstraks bij reisorganisaties als TUI, Kras, Djoser en Sawadee.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten