Waarom Tokio de beste reputatie van de wereld heeft

Waarom Tokio de beste reputatie van de wereld heeft

Inhoudsopgave

Tokio is uitgeroepen tot de nummer één van de meest gerenommeerde steden in 2018 en is daarmee 11 plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar. De reputatie van een stad zorgt ervoor dat de stad valt of staat en met het toerisme dat voor weekendtrips naar de steden trekt, is die reputatie erg belangrijk.

Dit komt van het Reputation Insitute. Meer dan 12.000 mensen zijn gevraagd naar hun mening over 56 verschillende steden, geselecteerd op basis van het BNP. De drie categorieën waarop getest werd, waren: de aantrekkingskracht van de stad, vertrouwen en de economie van de stad.

Het verslag bracht een paar interessante trends naar buiten waar bedrijven werkzaam in het toerisme voor uit moeten kijken. Zo blijkt dat een effectieve regering altijd belangrijker is dan een aantrekkelijke omgeving. En voor het eerst is de veiligheid in een stad belangrijker dan de schoonheid van een stad.

Ook maakte het verslag verschil tussen emotionele en rationele aspecten. Bijvoorbeeld: Rome en Venetië hebben een sterk beeld bij mensen maar slagen er vaak niet in om hun reputatie waar te maken, wat kan leiden tot een permanente deuk. Ondertussen zijn steden als New York en Moskou vaak aan te wijzen als praktische steden, maar moedigen ze een emotionele connectie niet aan. Volgens het verslag zijn Tokio en Berlijn 2 goede voorbeelden van steden die een balans tussen de twee hebben.

De meest gerenommeerde steden van 2018:
1. Tokio
2. Sydney
3. Kopenhagen
4. Wenen
5. Stockholm
6. Venetië
7. Rome
8. Zürich
9. München
10. Montreal

Aan de andere kant is Moskou het minst gerenommeerd, gevolgd door Cairo en Mexico City. Maar volgens experts is het moeilijk om consequent te scoren, wat betekent dat alles mogelijk is in de toekomst.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten