Top 6 Europese bestemmingen voor een autovakantie

Top 6 Europese bestemmingen voor een autovakantie

Inhoudsopgave

Grote kans dat de autovakantie in populariteit stijgt zodra de coronacrisis over is. Want met de auto rijd je tenslotte zelfstandig naar de mooiste plekken waar social distancing wel mogelijk is. Ik stelde daarom een lijst samen met de top 6 bestemmingen voor autovakanties in Europa. #voorstraks

1. Frankrijk

Frankrijk is voor Nederlanders de zomerbestemming bij uitstek en de auto is daarbij favoriet. Neem een kijkje in het huis van Monet in Giverny, wandel door het Kasteel van Versailles, de kathedraal van Reims, het musée d’Orsay in Parijs of het ‘zwembad’ museum in Roubaix. Er wordt alles aan gedaan om de accommodaties (hotels, campings en vakantieparken) te laten voldoen aan de sanitaire richtlijnen om gasten te kunnen ontvangen, dus geschikt voor een social distancing vakantie!

2. Duitsland

Het toerisme in bij de oosterburen stijgt al tien jaar en Nederlanders zijn hierbij een groot deel van de bezoekers. Ook de auto is het favoriete vervoersmiddel om mee naar en door Duitsland te reizen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de wijnroute langs de Moezel? Of een rondreis door Nedersaksen? Deze staat grenst aan Nederland en is dus eenvoudig te bezoeken. Vergeet ook niet de vele mooie kastelen te bezichtigen, zoals de Löwenburg, Burg Eltz en Reichsburg Cochem.

3. Zwitserland

De Zwitserse natuur en het zeer uitgebreide netwerk aan wandelroutes (65.000 kilometer in totaal) leent zich uitstekend voor social distancing. Uit onderzoek blijkt dat het grootste deel van alle Nederlandse vakantiegangers met de auto naar Zwitserland gaat. Daarnaast is de trein populair, want Zwitserland is een treinenland bij uitstek. De populairste vakantieregio’s voor Nederlanders zijn Wallis, Graubünden, Bern (inclusief Berner Oberland) en de regio Luzern Vierwoudstedenmeer.

Top 6 Europese bestemmingen voor een autovakantie

4. Noorwegen

Lofoten, Bergen, Oslo en ga zo maar door. Het landschap in Noorwegen doet het hart van menig roadtripper sneller kloppen. Hiken en andere outdoor activiteiten zijn perfect uit te oefenen. En ook hier is het vanwege de weidsheid van het land mogelijk om voldoende afstand te houden. Met de auto bereik je Noorwegen door dwars door Denemarken te rijden, wat ook geen straf voor het oog is! Bereid je voor op uren naar buiten turen…

5. Portugal

Meer dan alleen zon, zee, strand? In Portugal zit je goed! Neem de Algarve regio, waar je uren kunt rijden langs de meest pittoreske dorpjes en de mooiste zandstranden en kliffen. Rijd richting het binnenland voor prachtige hikes, er valt genoeg te zien en te doen in dit deel van Portugal. Je kunt deze rondreis al in een midweek doen! Vermijd wel de allerdrukste plekken om de roadtrip zo verantwoord en veilig mogelijk te houden.

6. Schotland

Het Schotse landschap leent zich uitstekend voor een eindeloze roadtrip én past vanwege de uitgestrekte landschappen prima in een social distancing vakantie. Begin bijvoorbeeld in de hoofdstad Edinburgh. Reis richting de Schotse hooglanden om de natuur te bewonderen, jaag de legende van het monster van Loch Ness na, en wijk uit voor de schapen op de weg! Tot slot mogen ook zeker de indrukwekkende kastelen van Schotland niet op de route ontbreken.

Interesse gekregen in een autovakantie door Europa? Verblijf tijdens je rondreis in een van de vakantieparken van Vacanceselect, en ervaar de voordelen van een eigen vakantiewoning!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten