Tropisch Duitsland: witte stranden en turquoise water

Tropisch Duitsland

Inhoudsopgave

In de mei- en zomervakantie zoeken we massaal de Middellandse Zee op of zelfs nog zuidelijkere bestemmingen om zeker te zijn van een tropisch zonnetje. Maar om dat tropische gevoel te krijgen en toch in een andere omgeving te zijn, is een tripje naar onze oosterburen ook een prima optie. Wat dacht je namelijk van Tropisch Duitsland!

Subtropisch Zwembad: Tropical Islands Resort

Weer of geen weer, in Tropical Islands Resort zit je altijd goed. In dit subtropisch zwembad in Duitsland waan je jezelf in de tropen met geweldige glijbanen, stranden, Duitslands langste wildwaterrivier en palmbomen. Kinderen vervelen zich hier geen moment met onder meer een kinderclub van 6.000 vierkante meter met klautertoestellen en dergelijken. Tropical Islands Resort zou zelfs het grootste indoor-regenwoud van de wereld zijn met zeker 50.000 planten, bomen en struiken, waaronder 600 verschillende soorten, maar het in ieder geval het grootste subtropisch zwembad van Duitsland. Naast dat het Europa’s grootste indoor-regenwoud is, zou het ook het grootste Europese tropische saunalandschap omvatten met 10.000 vierkante meter aan wellness en cosmetica. Toe aan wat lekkers? Er is vast iets te vinden in één van de 23 restaurants, bars en lounges. Het geheel vanuit de lucht aanschouwen? Dat kan door middel van een luchtballontochtje. Wil je iets langer blijven, dan is het ook mogelijk een overnachting te boeken. Leuk om te weten… de ligging van dit tropisch zwembad is vlakbij Berlijn. Pak die dan gelijk mee voor citytrip!

Bezoek Berlijn

Berlijn is een wereldstad waar je je geen moment hoeft te vervelen en waar de tropische genietmomentjes voor het oprapen liggen. Chillen met je voeten in het zand in downtown Berlijn Ga dan eens kijken bij Charlie’s Beach (Schützenstraße 2), een tropisch paradijsje in Duitsland van 15.00m vierkante meter, inderdaad om de hoek bij Checkpoint Charlie. Geniet er van het zonnetje, een cocktail, curryworst en relaxte sfeer. Deze bar is normaal gesproken open van 1 april tot en met 31 oktober, van 11.00 tot 23.00 uur. Toegang is gratis. Charlie’s Bar is overigens niet het enige stadsstrand in Berlijn. Een andere goede aanraders is ‘Deck 5’, de hoogste strandbar van Berlijn met uitzicht over Oost-Berlijn. Op enkele minuten van Alexanderplatz vind je Holzmarkt, maar ook Yaam is een regelrechte aanrader.

Wil jij ook graag Tropical Islands een keer bezoeken? Boek dan nu alvast jouw verblijf!

Witte zandstranden

Rügen en Hiddensee zijn de ‘zoneilanden’ van Duitsland, want er worden per jaar per eiland zo’n 2.000 zonuren gemeten. In vergelijking met de rest van Duitsland, waar het gemiddelde rond de 1.550 ligt, is dat aanmerkelijk meer. Rügen is meteen ook het grootste eiland dat Duitsland kent met ruim 56 kilometer witte zandstranden aan de Oostzee. Daar is het uiteraard genieten met een zonnetje, maar op het vlak van cultureel en historie is er van alles te ontdekken op dit eiland met haar prachtige natuur.

Tropisch Duitsland
Hiddensee

Turquoise water

En dat turquoise water dan? Ook dat is te vinden in het tropische Duitsland! Wat te denken van de Hintersee, een meer in het zuiden van de Duitse deelstaat Beieren wat er werkelijk prachtig uitziet. Uiteraard zal je hier niet de enige zijn, maar de plek is zeker meer dan een bezoekje waard. Het staat dan ook niet voor niets in de top 10 van mooiste Duitse bermeren. Andere prachtige meren met turqoise water in de top 10 zijn ‘Schrecksee’,  ‘Walchensee’, ‘Soiernsee’, ‘Chiemsee’, ‘Freibergsee’, ‘Seeleinsee’ en de ‘Eibsee’.

Tropisch Duitsland
Hintersee

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten