Turkije en Noord-Afrika minder in trek

wijt dit aan de terroristische aanslagen en politieke onrust afgelopen jaar.

Inhoudsopgave

De vraag naar vakanties in Turkije en Noord-Afrika neemt verder af, aldus TUI. De reisorganisatie wijt dit aan de terroristische aanslagen en politieke onrust afgelopen jaren. Dit meldt het overkoepelende concern TUI Duitsland.

Onrustige jaren
Het moederconcern merkt een verschuiving in de interesse en vraag voor vakantiebestemmingen. De impact van macro-economische en geopolitieke uitdagingen is onmiskenbaar in bepaalde bestemmingen, volgens TUI. Toch houdt de reisorganisatie de winstverwachtingen voor dit jaar vast. Dit komt mede doordat de lagere vraag naar Turkije wordt gecompenseerd met een stijgende vraag naar vakanties in Griekenland, de Canarische eilanden en long-haul.

Winstverwachting TUI onveranderd
Zo’n 97 procent van het winteraanbod werd verkocht in het winterseizoen. Daarnaast verkocht TUI 48 procent van het zomeraanbod. Beide zijn in lijn met het voorgaande jaar. Met Turkije buiten de peiling, zijn de zomerboekingen gestegen met 7 procent. 

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten